Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да пътуваш по целия свят, без да се разориш

 

Оценка: (0/5)

 
 

„Грабвам куфара и заминаваш накъдето ми видят очите“. Мечта, която пресича като светкавица съзнанието ти поне няколко пъти месечно.

Как да пътуваш по целия свят, без да се разориш

Ако изпълняваше фантазията всеки път, когато ти скимне, ще останеш без пукнат лев в банковата сметка. Тук сме, за да ти съобщим щастливата вест – с малко повече смелост и изобретателност, не е задължително да харчиш хиляди левове за почивката си.

Най-луксозните басейни, които те предизвикват да се потопиш в тях

Предлагаме ти някои от най-добрите, макар и неочаквани начини да пътешестваш, без да се разориш.

1. Гледане на животни.

Сладки кучета и безплатна квартира? Не, това не е мечта. Сайтът TrustedHousesitter.com свързва пътешествениците с хора, които имат нужда от гледачи за животните им. По този приятен начин можеш да посетиш Великобритания, Австралия и много други дестинации. Всичко, което трябва да направиш е да се регистрираш на сайта и да платиш месечна такса от 10 долара, за да можеш да кандидатстваш по обявите. Според информацията на сайта, някои потребители са харесали услугата толкова много, че са напуснали работните си места, за да пътуват по света точно по този метод.

►►► Филмите, които ще те вдъхновят за пътешествия

2. Грижи за чужд дом.

Стягай куфара и заминавай - светът е пред теб.
Стягай куфара и заминавай - светът е пред теб.

Ако не си чак такъв фен на животните, но пак искаш да се възползваш от безплатна квартира, наглеждането на дом, чийто обитатели са далеч, е идеален вариант за теб. За целта, ще ти се наложи да извършваш някои домакински задачи, като поливане на цветята или събиране на пощата. Прегледай сайтове като MindMyHouse.com и Nomador.com, които ти позволяват да разгледаш каталога им от хиляди такива домове срещу годишна такса от 20 до 90 долара. Самите квартири хич не са за изхвърляне – помисли си за чаровно студио в центъра на Сицилия.

3. Позволи на някой друг пътешественик да отседне в дома ти.

Сайтове като HouseExchange.com превърнаха „размяната на домовете“ из всички точки на света в супер лесно начинание. На този сайт ще намериш над 65 000 варианта в над 150 държави, което превръща престоя ти в приятно и безплатно преживяване. Възможността да спиш без пари на чуждо място не е единствената привилегия – чрез метода за размяна на къщите получаваш възможността да живееш като местен, попивайки от културата на избраната от теб дестинация.

10 от най-вълшебните къщи на дървета, в които можеш да отседнеш

4. Отседни в манастир.

Спиращите дъха гледки са почти безплатни и на една ръка разстояние.
Спиращите дъха гледки са почти безплатни и на една ръка разстояние.

Огледай се за местен манастир, където да отседнеш безплатно за няколко вечери. Да, условията в манастир или друга религиозна институция може и да не са толкова разточително комфортни, колкото тези в хотел, но пък можеш да им се насладиш за без пари или на цената на символично дарение. Бонусите: престоят често включва закуска, а и ще спиш в сгради, които на практика са исторически забележителности. Как да откриеш някое от тези съкровища? Пробвай сайта MonasteryStays.com.

►►► 30 неща, които ще разбереш, пътувайки сама

5. Стани помощник в органична ферма.

Луксозните хотели предлагат ястия от органични съставки на астрономически цени, но ти можеш да си намериш безплатно преспиване, плюс вкусно и здравословно хапване, ако си готова да си изцапаш ръцете в някоя фeрма за отглеждане на органични храни. World Wide Opportunities on Organic Farms свързва пътешествениците с органични ферми, чиито собственици имат нужда от работна ръка, в замяна на безплатен престой. На сайта можеш да намериш всякакви дестинации, от Китай през Бразилия, до Австралия и Франция. Просто избери посока и се подготви да свършиш малко тежка, но полезна работа.

6. Превърни се в пътуваща бавачка.

Да си бавачка било скучно начинание, заради което трябва да стоиш затворена в някоя чужда къща по цял ден? Глупости! Сайтът Adventure Nannies свързва пътуващи семейства с отговорни бавачки (това си ти), които да гледат децата по време на ваканцията им. Това означава, че можеш да отлетиш с дадено семейство до Гърция, Лондон, Малдивите... Естествено, няма да можеш да се насладиш необезпокоявана на всички забележителности, защото ще трябва да се грижиш за отрочето (отрочетата) на спътниците си, но пътуването, а в повечето случаи и храната ще са безплатни. Процесът по кандидатстване е задълбочен, защото и отговорностите са тежки, като включва попълване на заявление, телефонно интервю, интервю по Skype и препоръки. Одобрят ли те, веднага печелиш билет за мястото, до което иначе би ти излязло доста солено да стигнеш.


Виж ощеНово в Cosmo