Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Искаме там: Фестивалът на снега в Япония

 

Оценка: (0/5)

В град Сапоро, разположен на най-северния японски остров Хокайдо, започва 69-ят ежегоден снежен фестивал „Юки Мацури“.

Искаме там: Фестивалът на снега в Япония

Тази година на него ще бъдат представени повече от 200 скулптури от лед и сняг, накои от които стигат височина 10-15 м. В конкурса за най-добра ледена скулптура ще участват екипи от 9 страни.

Искаме там: Фестивалът на снега в Япония

►►► Виж как изглежда и друг любопитен японски фестивал - този на пениса

Любопитното е, че в подготовката и провеждането на един от най-известните в Япония фестивали, активно участват бойците от Силите за самозащита.

Искаме там: Фестивалът на снега в Япония

За създаването на ледените и снежните творения на предвидената за това площадка, военни камиони докараха около 28 000 тона сняг. В подготовката на фестивала участват около 14 000 военнослужещи.

В галерията долу можеш да се насладиш на величествените кадри от снежния фестивал:

Удивителният фестивал на снега в Япония

Фестивалът на снега на остров Хокайдо ежегодно привлича огромен брой туристи. Миналата година са го посетили рекордните 2.64 млн. души. Освен да се насладят на изкуството от лед, те могат да се пързалят на огромен снежен хълм, да опитват традиционни блюда и специалитети.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo