Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 мита за пътешествията, в които да не вярваш

 

Оценка: (5/5)

 
 

Да, жените могат да пътуват по света сами!

7 мита за пътешествията, в които да не вярваш

Когато една жена каже, че иска да пътува по света сама, тя със сигурност среща много неодобрителни или загрижени погледи. "Какво? Сама???", ще каже някой. Най-вероятно този скептичен човек най-вероятно има само добри намерения към теб, но съществуват толкова много стереотипи и погрешни схващания около пътуването соло, че със сигурност много хора са се отказали да го направят. Ето защо е време да изключиш митовете и да резервираш един двупосочен билет до мечтаната дестинация с една раница на гърба и перфектната компания - твоята собствена!

15 прекрасни града в Европа, които не си се сещала да посетиш

МИТ 1: "Опасно е жените да пътуват сами"

Нека бъдем релисти за секунда: да, има ситуации, в които една жена може да се страхува за безопасността си повече, отколкото един мъж би го направил, но в повечето страни по света няма причина, заради която да се притесняваш, че си сама. Страховете ти не трябва да те отказват да проучваш нови, непознати и неверояти места по света! Направи проучване, използвай здравия си разум и дръж очите си на четири към заобикалящата те среда. Не само, за да избегнеш нежелани ситуации, а и да вземеш максимума от това, което виждаш и да оцениш напъно новите усещания! Плюс това интернет съществува! На един клик разстояние са карти, преводачи, контакти и всичко, което може да ти бъде от полза.

МИТ 2: "Трябва да споделяш една стая с други пътешественици"

Отново, това е едно и също както за жените, така и за мъжете и не е задължително да бъде нещо лошо. Бъди разумна, увери се, че багажа е близо до теб. Погледни го по този наччин, хората около теб най-вероятно са в същото положение и ако действително се пребориш с предубежденията си, ще откриеш, че имате много общо помежду си. Ако смесените стаи в хостели не са привлекателно начало, помисли за резервация на единична стая в апартаменти под наем. Няма написано правило, че ако пътуваш сама, задължително трябва да си намериш компания. Ако това е действително нещото, от което имаш нужда, не се чувствай длъжна да завързваш нови запознанства. Ти решаваш всичко!

►►►ВИЖ ТУК: Топ дестинации в света, които да посетиш сама!

МИТ 3: "Прекалено е скъпо"

Хората често си мислят, че пътуванията са за тези, които имат богати родители или имат достатъчно спестявания, за да си го позволят. В днешно време може да намериш самолетни билети за минимална сума, стига да проучиш добре и д планираш предварително. Може да отседнеш в хостел или в стая под наем за много малко пари, както и да пазаруваш в супермаркети, вместо да се храниш навън. Плюс това, ако планиаш пътуването от по-рано, може да ограничиш излишните разходи и в края на годината да имаш една доста прилична спестена сума.

7 мита за пътешествията, в които да не вярваш

МИТ 4: "Когато пътуваш сама, не можеш да се отпуснеш"

Винаги ще си нащрек и ще се обръщаш да погледнеш назад непрекъснато, няма да успееш да се отпуснеш, постоянно ще се тревожиш за нещата си и т. н. и т. н. Вероятно това са неща, които хората са ти казвали или ти си си мислила и тези причини са те спирали да предприемеш някакво пътуване сама. Всеки, който е бил соло пътешественик ще ти каже колко бързо се сприятелява с други пътешественици. С бърз преглед на Facebook профила и този в Instgram, ще се убедиш, че това не са типажи от филм на ужасите, за които майка ти те предупреждаваше, че може да срещнеш. 

►►►ВИЖ ТУК: 12 гениални трика за безпроблемни пътешествия!

МИТ 5: "Това е ограничващо"

Въпреки че хората си мислят, че да пътуваш сам е скучно и няма много неща, които да равиш, това не е вярно. Може да правиш всичко, което пожелаеш и то без да се съобразяваш с никой! 

7 мита за пътешествията, в които да не вярваш

МИТ 6: "Не можеш да си вземеш толкова отпуска от работа"

Възможно е. Един дълъг уикенд, предварително наваксване с работните задължения или дори прехвърляне на друга длъжност? Всъщност отдели време, за да помислиш дали текущата ти стабилна работа си струва жертвите, които правиш. Хубаво е да се посвещаваш на работата си, но какъв е смисъла, ако пропускаш толкова други хубави моменти от живота? Започни със спестяване, за да имаш някаква сигурност зад гърба си и действай!

МИТ 7: "Хората около теб ще се сърдят, че заминаваш сама"

Гаджето ти, най-добрата ти приятелка или майка ти от толкова време ти повтрят да заминете някъде, а ти изведнъж решаваш да заминеш ...сама. Това е често срещано погрешно схваане да мислим повече за чувствата на другите, отколкото за своите собствени и да си внушаваме чувство на вина. В един откровен разговор, в който да споделиш причините да го направиш, ако човека отсреща наистина държи на теб, със сигурност ще те разере.


Виж ощеНово в Cosmo