Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 най-добри туристически преживявания за 2018

 

Оценка: (0/5)

 
 

От изкачването на иконичния Сидни Харбър Бридж, до наблюдаване на величествените води на Ниагарския водопад, списъкът ни с мечтани дестинации непрекъснато расте.

7 най-добри туристически преживявания за 2018

С толкова много вълшебни места за посещение и толкова малко отпуска (и пари), на човек му е трудно да реши къде точно да отиде.

На 26 юни, сайтът за пътешествия TripAdvisor изнесе своята класация за дестинациите, които са най-популярни през тази година. И така улесни решението неимоверно.

Най-интересните дестинации само за Европа ще откриеш в галерията долу:

Най-желаните европейски дестинации за лято 2018

Наградите на TripAdvisor включват популярни туристически атракции, забележителности, културни паметници, приключения за гастрономи и още околосветски забавления. Победителите се определят според мнения на клиенти и посетители и популярността, отчетена на сайта през годината.

От турове на известни градове, до по-интимни културни моменти, ето 7-те най-популярни туристически атракции за 2018 година:

Клас по готварство и разходка из пазара (Флоренция)

7 най-добри туристически преживявания за 2018

Най-доброто туристическо изживяване се намира в красивия италиански град. Разходката из пазара е ръководена от местен гид и започва с избиране на пресни плодове и зеленчуци. След това групата потегля към селска къща в Тоскана, където имаш възможност да сготвиш закупените продукти, под формата на традиционно италианско ястие.

►►► Неловко положение в чужда страна: как да го избегнеш

Обиколка с колело (Берлин)

7 най-добри туристически преживявания за 2018

На второ място се нарежда обиколката с велосипед на немската столица. Отличеният с награда тур е с продължителност четири часа и половина, а забележителностите включват Берлинската стена и Бранденбургската врата.

Ню Йорк за един ден

7 най-добри туристически преживявания за 2018

Макар да изглежда невъзможно Голямата ябълка да се обиколи в рамките на ден, преживяването се котира много добре сред гласувалите в TripAdvisor. Става въпрос за организирана обиколка с автобус, която отвежда туристите до „Таймс Скуеър“, „Емпайър Стейт Билдинг“, мемориалът за 9-и септември, „Уолстрийт“ и Сентрал парк. След това групата се мести на корабче, за да отиде до другите знаменити забележителности – Статуята на свободата и Бруклинския мост.

Изкачване на моста Сидни Харбър Бридж

7 най-добри туристически преживявания за 2018

Ако някога си ходила на посещение в столицата на Австралия, няма как да не си забелязала безкрайната върволица от хора, чиято крайна цел е издигащия се нависоко мост. Изкачването на Сидни Харбър Бридж отнема между час и половина и три часа, но усилието си заслужава – гледката към Сидни, която се открива накрая, е единствен по рода си.

Посети тези локации, пред ида изчезнат (снимки долу):

10 невероятни места по света, които да посетиш преди да изчезнат

VIP преживяване във Ватикана

7 най-добри туристически преживявания за 2018

Спиращият дъха дом на католическата църква е много популярен сред туристите, а оттам идват и огромните опашки, виещи се по площада „Свети Петър“. Един от начините да ги избегнеш е да си резервираш предварително посещение. Според TripAdvisor, посетителите се доверяват на точно това VIP преживяване, което включва закуска във Ватикана и ранен достъп до Сикстинската капела и Ватиканския музей.

►►► Топ 6 на най-мръсните неща в хотелска стая

Най-доброто от Ниагарския водопад с начална точка Онтарио

7 най-добри туристически преживявания за 2018

Освен погледът към водопада от най-прословутата точка, Скайлон Тауър, друг вариант е качването на корабче, което ще те отведе право в „екшъна“. Отблизо, грохотът на падащите тонове вода ще ти се стори като идващ право от земните недра, така, както майката природа го е предвидила. Но няма нищо страшно – разходката с лодка се предвожда от специално обучен гид – няма какво да се обърка.

Целодневна екскурзия до Уиклоу, Дъблин

7 най-добри туристически преживявания за 2018

Пътешествието до очарователната провинция Уиклоу започва от столицата на Ирландия. Автобусът отвежда посетителите през вълнуващи пейзажи в провинцията, за да спре накрая в Национален парк на планинския масив „Уиклоу“. По-късно през деня автобусът отвежда групата до „долината на двете езера“, Глендалоу, където пък има разходка из древни забележителности, включително кулите „Раунд“.


Виж ощеНово в Cosmo