Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 съвета за перфектни снимки, когато пътуваш

 

Оценка: (0/5)

 
 

Освен емоционалните спомени, снимките са следващото най-важно и скъпо нещо, с което ще запомниш своята незабравима ваканция.

 

5 съвета за перфектни снимки, когато пътуваш

Без значение колко бързо напредват технологиите, никога няма да имаш възможност да се върнеш обратно, точно в същия момент и да заснемеш това, което искаш. Ето защо е толкова важно да уловиш перфектната снимка. Овладей изкуството да снимаш съвършено, дори да си само любителка на фотографията.

Най-великите забележителности в света - Европа

1. Недей да си купуваш голям фотоапарат, защото всички го правят.

Това е най-голямата грешка на хората, които искат да направят най-добрите ваканционни снимки. Не го разбирай погрешно – професионалните фотоапарати наистина постигат идеални резултати. Но преди да хвърлиш всичките си спестявания, помисли какъв тип фотоапарат наистина ти трябва за мястото, където ще пътуваш. Ако няма да можеш да мъкнеш с теб тежки и обемни предмети, значи големият фотоапарат не е за теб. Още повече, че по време на ваканция трябва винаги да го носиш с теб. Без извинения, че те мързи и този път ще го оставиш в хотела.

12 гениални трика за безпроблемни пътешествия!

Решено е – заминаваш на ваканция в чужбина. Изведнъж в главата ти започват да жужат милиони въпроси. Отговаряме на всеки един от тях.
Решено е – заминаваш на ваканция в чужбина. Изведнъж в главата ти започват да жужат милиони въпроси. Отговаряме на всеки един от тях.

2. Недей да снимаш забележителности, които всички други снимат.

Ако искаш клиширана снимка на Айфеловата кула, спести си времето и потърси в Гугъл за такава. Добре де, снимай Айфеловата кула щом ти се иска, но само веднъж и после направи други, по-креативни снимки. Има два начина да правиш по-вдъхновяващи фотоси, избягвайки снимките, които щракват всички туристи. Първо, недей да ходиш на най-посещаваните места. Не само, че те са заснети от други хора милиони пъти, но са толкова претъпкани, че ще трябва да се буташ, докато успееш да заснемеш каквото ти трябва. Разтърси се за не толкова посещавани забележителности, за да направиш уникална снимка, на която няма нонстоп да ти се пречкат тълпи от хора. Второ, намери различен фокус от традиционния. Може би това е нещо, което стои на заден план, птица в полет или тичащо дете например. Ако го направиш, снимките ти изведнъж ще „оживеят“ и ще ги чувстваш много по-лични.

Най-великите забележителности в света - Азия

3. Не снимай следобедно време.

Времето от деня, когато снимаш е от решителна важност за крайния резултат. Ако го правиш следобед, фотосите ти ще имат твърде висок контраст с много светлосенки. Това ще се отрази особено зле, ако фотографираш хора или искаш да снимаш себе си. Просто светлината не е в твоя полза. Така че, прави снимки най-вече по залез или изгрев (в случай, че си падаш по ранното ставане) и ще видиш света в съвсем различна светлина – буквално. Тези два отрязъка от деня неслучайно се наричат „златни часове“, защото по време на тях атмосферата става истински магическа.

Залез слънце - "златен час" за вълшебни фотографии.
Залез слънце - "златен час" за вълшебни фотографии.

4. Не подценявай силата на филтрите.

Редакторите на снимки са незаменимо средство, което не бива да се подценява. Ако нямаш умения по Photoshop или не ти се харчат пари за оригиналната му версия (въпреки че, ако желаеш професионални резултати, той е най-доброто средство за постигането им), позлвай функциите на телефона си. Избери си приложение за редактиране на снимки за смартфона и се развихри. Предлагаме ти безплатното Snapseed (предлага се за Android и iOS), тъй като с него снимките ти наистина ще изпъкнат. С него можеш да увеличиш яркостта на цветовете, както и да направиш самите снимки по-ясни. Други две много ефективни приложения за редактиране на снимки са Afterlight и VSCOcam.

Направи ваканцията си незабравима с най-красивите снимки!
Направи ваканцията си незабравима с най-красивите снимки!

5. Не спирай да снимаш.

Снимането, както всяко друго нещо, изисква упорита практика. Най-доброто, което можеш да направиш е да снимаш, колкото можеш повече. Щом не си щастлива със заснетото, пробвай различни ъгли и техники. Не е толкова сложно, колкото звучи. С времето, ще стане естествено за теб да го правиш. Струва си да опиташ – снимките от разнообразните ти пътешествия остават за цял живот!


Виж ощеНово в Cosmo