Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

15 тайни трика да пътуваш като местен

 

Оценка: (0/5)

 
 

Има толкова различни начини за пътуване, колкото са кътчетата във Вселената.

15 тайни трика да пътуваш като местен

Ако си от типа хора, които обичат да се разхождат в нов град в група (със сходни облекла), водена от човек, развяващ знаме, няма нищо лошо в това. Но, ако мисълта, че си очевиден турист ще те накара да се промъкнеш под двуетажния автобус и да се скриеш, значи си на точното място!

Като оставим настрана факта, че всъщност не си местна, ако посещаваш ново място, можеш да правиш неща, с които ще се слееш с живеещите там и ще се потопиш напълно в културата и обстановката! Така ще усетиш живота такъв, какъвто е, а не какъвто е създаден за туристите. Това ще ти осигури наистина специално и незабравимо преживяване и си струва допълнителните усилия. Ето и тайните трикове, които може да използваш!

10 от най-вълшебните къщи на дървета, в които можеш да отседнеш

1. Отправи се на обиколка с автобус. Можеш да разчиташ, че ще те заведе навсякъде, където поискаш да отидеш. Водачите могат да бъдат изключително информирани и ще научиш много. Пропусни пакетните екскурзии, които се грижат за всичко вместо теб: полети, билети, настаняване, храна, ексурзовод...от теб се иска само да се движиш, което е изключително скучно. Всъщност, ако търсиш точно това, е приятно, но ако си човек с авантюристичен дух, който тръгва с намерението да опознае нови места, значи не е за теб. Същото важи и за пакетите all inclusive, ако не търсиш именно това - да не излизаш от хотела и да не се срещаш с никого. 

2. Завържи приятелства с местните. Това е най-добрия начин да направиш преживяването си незабравимо и да се почувстваш наистина като част от този различен свят, а не като турист.

3. Остани в апартамент, а не в хотел. Имаме толкова много "ЗА", че не знаем от къде да започнем. Първото е, че ако си в хотел, то концентрацията от туристи най-вероятно е изключително висока и ти ще се сблъскваш всеки ден с тях (което няма да ти помогне да се почувстваш като местен). По-добрият вариант е да наемеш стая или апартамент, което със сигурност ще ти излезе по-евтино от една хотелска стая. В същото време има всички удобства, които са ти необходими. 

Можеш да избереш тих жилищен квартал или място в старата част на града...и да се насладиш на автентичния местен живот!
Можеш да избереш тих жилищен квартал или място в старата част на града...и да се насладиш на автентичния местен живот!

4. Ползвай обществен транспорт. Любимото нещо, което със сигурност трябва да направиш, е да се разходиш с градския автобус по живописната част на града. Това е нискобюджетен начин да отидеш от едно място до друго и да видиш забележителностите, които искаш, без да се качваш на бусовете, предназначени за туристическа обиколка. Освен това ставаш част от ежедневния живот на местните жители.

5. Проучи предварително местата, които ще посетиш. Не е задължително да си купуваш пътеводител (въпреки че може да ти бъде доста полезен, той е създаден специално за туристи). Със сигурност може да откриеш доста по-интересна информация в някой блог за пътешествия или пътеписи. 

Има много хора, които са щастливи да споделят опита и преживяванията си!
Има много хора, които са щастливи да споделят опита и преживяванията си!

6. Бъди внимателна с всичко наоколо. Не хвърляй, не чупи и опазвай природата, както го правиш в своя град. 

►►►ВИЖ ТУК: Как да пътуваш и да спестиш пари това лято!

7. Научи някои местни обичаи или няколко ключови фрази. Без значение колко ужасен е акцента ти, важно е желанието ти!

8. Яж местна храна. Може да не си опитвала това ястие преди, но ако го отбягваш единствено поради тази причина, рискуваш да пропуснеш дегустацията на някои невероятни местни деликатеси! 

Бургерите ще продължат да съществуват дори когато се прибереш вкъщи.
Бургерите ще продължат да съществуват дори когато се прибереш вкъщи.

9. Не излизай само на места, на които ходят хора като теб. Така рискуваш да попаднеш в бар, пълен с туристи, вместо да откриеш уникално място с местни жители и типична атмосфера.

10. Говори с таксиметровия шофьор. Той знае много за мястото, на което си. Може да ти препоръча хубав ресторант или интересни места за забавление.

►►►ВИЖ ТУК: 7 мита за пътешествията, в които да не вярваш!

11. Отдели време да проучиш начина на обличане на местните. Всяка нация има специфични предпочитания. Ако излезеш с ярко червена рокля на разходка, когато всички около теб са облечени в черно и неутрални тонове, определено ще изглеждаш като турист!

12. Отиди извън туристическия сезон. Със сигурност няма да се чувстваш като част от нашествието на посетителите, когато няма толкова много хора около теб.

15 тайни трика да пътуваш като местен

13. Бъди турист понякога, в края на краищата това си ти. По време на търсенето на непознати кътчета, можеш да решиш, че няма нужда да посетиш определени туристически забележителности. Но ако наистина преди не си виждала Айфеловата кула, например, не искаш ли да я видиш? Наистина си струва да го направиш, дори да се слееш с голямата група туристи наоколо!

14. Дай си разрешение да постъпваш глупаво понякога. Добре е да поискаш помощ, когато не знаеш накъде да тръгнеш или как да постъпиш. Ще извлечеш повече ползи от пътуването си, ако оставиш тези резерви настрана.

15. Бъди готова да ходиш пеша ...много! Кой знае какво може да откриеш?


Виж ощеНово в Cosmo