Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

11 странни неща, за които ще те арестуват в чужбина

 

Оценка: (0/5)

 
 

Пътуването в чужди държави е невероятно изживяване, но забавата може рязко да приключи, ако те глобят или тикнат в затвора.

11 странни неща, за които ще те арестуват в чужбина

Особено ако дори не знаеш, че си нарушила закона. Нека ти помогнем да избегнеш изключително неприятната ситуация да комуникираш със силите на реда в непозната за теб държава, като те запознаем с 11 правила, някои от които доста странни.

Обект на желание – как се обличат стюардесите по света

1. Носене на високи токчета

На определени места в Гърция, най-вече на исторически монументи, жените не бива да носят токчета. Причината е, че острите обувки могат да повредят древните камъни, от които са построени паметниците, театрите и т.н. Освен токчетата, забранено е и влизането с храни и напитки. Причината е, че през 2009 година, работници са премахнали 27 кг дъвки, залепени под мраморните пейки на Одеона на Херод Атически в Атина.

2. Уриниране в морето

Надяваме се, че тази жена не се е запътила да използва морето вместо тоалетна...
Надяваме се, че тази жена не се е запътила да използва морето вместо тоалетна...

Да вдигне ръка този, който го е правил! Е, тогава се надявай да не ти се е случвало в Португалия, където пишкането в морето е забранено със закон. Хм, чудим се – как ли откриват нарушителите?

3. Свързване към Wi-Fi

В Сингапур е незаконно да се свързваш към Wi-Fi мрежата на друг човек. Според тамошния закон за киберсигурността, свързването към чужд безжичен интернет се счита за хакерска атака. Глобата е до 10 000 долара или до три години в затвор. Instagram ще трябва да почака!

►►► Защо да пътуваш сама променя живота ти

4. Носене на бански, когато не си на плажа

Различни райони в Испания са наложили правило, че хората не могат да се разхождат полуголи, когато не са на плажа. През 2011 година, Барселона започва да глобява туристите, които го правят, а през 2014 година същото се случва и в Майорка. Ако там те хванат, че се размотаваш по улиците само по бански, ще те глобят с до 500 евро. Което ще отвори сериозна дупка във ваканционния ти бюджет.

5. Поръчване на алкохол

11 странни неща, за които ще те арестуват в чужбина

В Тайланд е незаконно да си купуваш алкохол извън определени часове. Причината са закони, които ограничават определени активности, за да има спокойствие по време на часовете за почивка (нещо като спирането на музиката след 11 ч. по нашето Южно Черноморие в момента). И така, в Тайланд е технически незаконно да си поръчваш алкохол в бар, ресторант или където и да е другаде, извън часовете за обяд (от 11 ч. до 2 ч.) и вечеря (след 17 ч.). Изглежда, че няма как да си поръчваш известните огромни кофи с алкохол (на снимката) по всяко време (което не е чак толкова лошо, имайки предвид колко може да се напиеш с тях).

6. Пресичане на улицата

Пресичането на улицата в момент, когато светофарът не свети зелено се счита за криминално проявление в САЩ. Все пак, то се счита за леко престъпление, което минава само с малка глоба. Сумата варира в различните щати, като в Масачузетс, например, полицаите ще те глобят едва с един долар за неправилно пресичане.

Най-луксозните басейни, които те предизвикват да се потопиш в тях

7. Правене на секс

11 странни неща, за които ще те арестуват в чужбина

В Абу Даби и други страни на Обединените арабски емирства, извънбрачният секс се счита за тежко криминално проявление. Даваме за пример тазгодишния случай с анонимна британка, която е преживяла ужасяващо масово изнасилване на улицата. След като отишла да се оплаче, местните полицаи не само не предприемат нищо, но даже я вкарват в затвора. Властите конфискували паспорта на британката и я уведомили, че е извършила престъпление, тъй като е правила извънбрачен секс. Скоро след това полицията снема обвиненията.

Предупреждаваме, че в Обединените арабски емирства е незаконно двама човека да живеят заедно или да споделят обща хотелска стая, ако не са сключили брак. Хванатите нарушители биват глобявани, хвърляни в затвор и депортирани.

►►► Топ 10 на държавите за живеене, ако си жена

8. Мръщене

Ето и едно недоразумение – стар закон в Милано, Италия, който така и не е премахнат гласи, че е незаконно човек да не се усмихва и може да бъде глобен, ако го видят намръщен. Ето на това се вика „организирано забавление“. Единствените хора, които имат право да не се усмихват са тези в болниците и посещаващите погребение.

9. Псуване

За да се насладиш на спокойствие на величествените кенгура в Австралия, не бива да псуваш.
За да се насладиш на спокойствие на величествените кенгура в Австралия, не бива да псуваш.

Приготви си хубаво да си „измиеш“ устата, ако ходиш на пътешествие в Австралия. Закони против псуването съществуват в Куинсланд, Виктория и Нов Южен Уелс, все популярни туристически дестинации. Изричането на мръсни думи може да те доведе до съд, където случаят ще бъде разгледан от съдия, а не от съдебни заседатели. Имай предвид, че присъдата никак не е лека. В Куинсланд и Виктория тя е шестмесечен затвор.

10. Пускане на тоалетната нощно време

Без значение колко отчаяно ти се налага, ще се наложи да пропуснеш ходенето до тоалетна през нощта, ако си отседнала в Швейцария. Защо? Очевидно е незаконно да пускаш водата на тоалетната след 22 ч., тъй като създава твърде силен шум по време на часовете за почивка. Хубавата новина – този закон се прилага само в някои швейцарски сгради и не важи за хотелите.

11. Пеенето на караоке през нощта

Може и да мечтаеш да отидеш в Хаваи, където да стоиш до късно вечерта, пеейки караоке след пийването на малко повече от допустимите чаши пиня колада. Съжаляваме, че ще разрушим въжделенията ти, но това няма как да се случи (пеенето, не пиенето). В Хонолулу, столицата на Хаваи, е забранено пеенето на висок глас след залез слънце. 


Виж ощеНово в Cosmo