Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Знаците, че трябва да се отървеш от „приятелка”

 

Оценка: (5/5)

Добрите приятели са като готините дънки: предлагат ти невероятна подкрепа и те прикриват, когато имаш най-голяма нужда. Но също приличат на денима... Прекалено лесно е да свикнеш с приятелка, която не ти подхожда винаги, когато трябва.

Знаците, че трябва да се отървеш от „приятелка”
Знаците, че трябва да се отървеш от „приятелка” © Shutterstock


Ето няколко предупредителни знака, които подсказват, че може би е дошло време да станеш по-недостъпна, когато приятелката ти ти звънне, защото има нужда от психотерапия, повишаване на самочувствието или двете заедно...

1. Като се замислиш, май от няколко месеца вдигаш телефона с нежелание, когато нейната снимка блесне на дисплея, въпреки че си в настроение за разговор, но просто не можеш да събереш енергия дори за размяната на няколко приказки.

2.Гаджето ти ти лепва етикет „бивша приятелка” след срещата му с нея, защото си ужасна раздразнителна кучка.

3. Вместо да й честитиш страхотната нова чантичка, си обсебена от мисълта, че е хвърлила 200 лева за нея, които ти й беше заела преди година и до момента не си видяла.

4.След дълъг разговор с нея търсиш купата със сладолед, защото имаш нужда да освободиш съзнанието си от неврозите й.

5. Когато имаш различно мнение, отговаряш: „Вероятно си права”. По-лесно ти е да смениш темата, защото мрази да губи спор.

6. Знаеш, че е свободна, но когато й се обадиш, всеки път отговаря, че е „супер заета... но искам да се видим скоро!”

7.Превръща успехите си в злобни забележки като „Супер забавно – ти беше тази, която сваляха всички готини мъже, но откакто свалих 5 килограма, те просто са луди по мен!”

8. След като й разказваш за приятна промяна в живота ти (нова работа, нов апартамент), забелязваш, че „подкрепата” й се изразява в безпокойство или съмнение: „Просто съм толкова притеснена за теб”.

9. Когато няма гадже, ти се струва, че разказите ти за кофти среща сякаш й доставят удоволствие.

10. Понякога след разговор с нея се чувстваш като премазана от валяк.

11.Когато се виждате, може да се каже, че почти не успяваш да споменеш нещо за себе си. За сметка на това след срещата можеш да напишеш цял роман за гадната й шефка и скандала, който е имала с хазяйката си, за които си слушала поне 90 минути...

Знаците, че трябва да се отървеш от „приятелка”
Знаците, че трябва да се отървеш от „приятелка” © Shutterstock


12.SMS-ът, който получаваш от нея с покана за среща, може да значи само едно нещо – сигурно е скъсала с гаджето си.

13.Обща ваша позната се изпуска пред теб за нещо лично, което си й споделила, с молба да не казва на никого. И това се случва за трети път тази година.

14. Избягваш да говориш за личните си проблеми, защото отговорът й неизбежно започва с: „О, ако мислиш, че това е лошо, чакай само да ти кажа какво се случи с мен...”

15.Показва ти цял списък бивши приятели, които са „мъртви” за нея, защото са я предали и добавя: „Но ти никога не би постъпила така с мен.”


Виж ощеНово в Cosmo