Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Твоята най-добра (не)приятелка: разпознай я

 

Оценка: (0/5)

 
 

За разлика от родителите, приятелките си избираме сами.

Твоята най-добра (не)приятелка: разпознай я

Ако отношенията ти с тях, вместо радост предизвикват тежки чувства, може би си струва да преразгледаш избора си. Запознай се с тези седем причини, които те карат да бъдеш нащрек.

Какъв тип приятелка си според зодията виж в галерията долу:

Каква приятелка си според зодиакалния знак

1. Не се чувстваш добре в компанията й

Всеки път след среща с нея имаш нужда да поседиш на тишина и да тъгуваш. Или да изядеш скоростно цял шоколад и сандвич с майонеза, макар че тя ти е казала, че коремът ти е като на бременна в петия месец. Или да потърсиш в социалните мрежи бившия си, защото сегашния ти приятелката ти го описва като „смотльо, но пък си е твой“. Сили не ти се намират, да забременееш – няма от кого, не можеш да наречеш живота си сносен, макар че сутринта ти се струваше, че е прекрасен. Двете с приятелката ти си поръчахте еднакви коктейли, но ти се струва, че в твоя, като че ли някой е добавил отрова.

Токсичните отношения се базират именно на това: единият човек тихичко трови другия: с обидни думи, с необмислени забележки, със странни намеци. А самият той се зарежда с жизнена енергия, изстисквайки я от другите. Най-вероятно на сутринта, когато си най-тъжна и унила, ще ти напише: „Скъпа, прекарах си прекрасно! Нека скоро пак да се видим!“ Е, как няма да иска!

Твоята най-добра (не)приятелка: разпознай я

2. Тя се чувства добре, когато ти се чувстваш зле

Тази приятелка е просто ангел. Ще долети посред нощ, ще ти съчувства, ще изтрие сълзите ти с бяла носна кърпичка. Но съчувствията є са странни – всяка драма с нейна помощ се превръща в трагедия. Ти и приятелят ти сте се скарали за дреболия – не можете да изберете микровълнова?

О, не! Не съществуват дреболии в този живот. А на мъжете не трябва да се вярва! И вашият микроконфликт е повод за развод. Между другото, ето ти телефона на бракоразводния адвокат, той е много добър, дори микровълновата печка ще му измъкне на този кретен.

Постепенно ясно разбираш, че си се превърнала за приятелката ти в сериал, в който за нея е важно главните герои постоянно да са в някаква интрига и да им се случва нещо лошо. В противен случай сериалът ще свърши, а заедно с него и ролята й в живота ти. А ангелите се привързват към подопечните си.

►►►Кажи "Не" на приятелките, които ти скапват почивката

3. На нея й е лошо, когато на теб ти е добре

Вчера те уволниха от работа, но днес изненадващо ти звъннаха от друго място и ти предложиха двойна заплата, офисът е близо до апартамента ти, а фирмата предлага и чести командировки в Страната на чудесата. Ти подскачаш от щастие, но защо ли не бързаш да споделиш радостната новина с приятелката си? Усещаш, че тя няма да сподели радостта ти. Странно, защото за уволнението є разказа веднага... Останала си с впечатление, че когато в живота ти се случи нещо хубаво, на приятелката ти й се разваля настроението.

Уви, не всички умеят да се радват за хубавите неща, които се случват на другите. Да седят в залата и да аплодират, когато колегата им получава „Оскар“ – това го могат само най-добрите актриси, и то след дълги репетиции. И разбира се, истинските приятели го правят просто ей така.

Татуировки на най-добри приятели

4. Тя и понятие си няма дали на теб ти е добре, или зле

Приятелката ти не те познава добре, а и не се стреми да те опознае. Тя дори много рядко задава въпроса „Как си?“ Разговорите между вас приличат на тенис мач между световен шампион и новак. Единият, играейки, захвърля с думи другия в ъгъла, без изобщо да се интересува как се чувства той.

„Вчера едвам не умрях, когато видях в езерото чудовище с рога и лилави панталони“ – плахо започваш разказа си ти. „А, между другото, за езерата. Миналата година ходих до Балатон и там си счупих нокът, беше невероятна история!“ – прекъсва те приятелката ти.

Изслушвайки дългата тирада за счупения нокът и изразявайки съболезнованията си, ти се опитваш да се върнеш на темата на рогатото виолетово страшилище, но без никакъв смисъл, защото тя вече се е сетила как е яздила козел, когато е била петгодишна. На теб едва ли ще ти се иска постоянно да й подаваш реплики и поводи да говори за себе си.

Твоята най-добра (не)приятелка: разпознай я

5.  Тя иска да е с теб

Отношенията ви започнаха внезапно, и по скоро по нейна инициатива. Тя те хвана неподготвена, нахвърли ти се в гръб и – приятелството започна.

Сега двете с Мария, както и да се казва всъщност тя, ходите заедно навсякъде. На обяд – заедно, да пушите – заедно. Без значение, че ти отдавна си отказала цигарите или дори изобщо не си пропушвала.

По време на тиймбилдинга всички спят в отделни стаи, само вие двете – в една. Тя те отбелязва буквално навсякъде, дори на тези снимки, на които те няма. А когато любезно я помолиш да не го прави, се обижда. И непрестанно изисква внимание, напълно пренебрегвайки правото ти на лично пространство. А ти се чувстваш виновна и задължена, защото тя е толкова прекрасен човек. Просто иска да ти бъде приятел.

Само че, приятелството е доброволно, чувството за вина е лоша основа за каквито и да е отношения, а пасивното пушене – е вредно.

►►►7 вредни съвета от твоите приятелки

6. Тя мечтае да е като теб

Идваш  на среща с нея, облечена с новата си рокля, и на следващия ден тя си купува същата. Отиваш на почивка в Банско – и хоп, през уикенда виждаш, че тя се е отбелязала от съседния хотел в курорта. Отавиш є на гости и подозрително лесно се ориентираш в обстановката, защото цялата й къща е обзаведена като твоята. Емигрираш в Мозамбик – а тя вече е там...

Ти изобщо не си планирала да се сдобиваш със сиамски близнак и ситуацията малко те плаши. Мълчиш си за плановете за бъдещето, не се хвалиш с новите си придобивки, пазиш в тайна името на папагала си. И, ето ти бонус! Чуваш често, че приятелката ти те обсъжда зад гърба. Никак не е странно, че счита твоя живот за свой, и искрено се вълнува за двете ви.

Твоята най-добра (не)приятелка: разпознай я

7 Тя се стреми на всяка цена да е по-добра от теб

Винаги! Във всичко! Дори когато става въпрос за дреболии. Отивате на бар и тя започва да брои колко мъже са погледнали теб и колко нея. Излизате от бара и тя вече се радва, че таксито є е пристигнало преди твоето.

Разбира се, че е приятно, че е избрала именно теб за съперница. Това означава, че ти наистина си силен противник. Но само как те уморява постоянната конкуренция и непрестанното броене на лайкове под снимките и статусите. Не може ли да се отпуснете двете, просто да си поговорите от душа? Ами, не може! А ти през цялото време се стремиш да си във форма, защото винаги си в роля – на бягащия или на догонващия. Но най-важ­ното: не спираш да се нервираш, че изобщо си позволила да те въвлече в тази надпревара. Честно казано, очакваш не победа, а участие – искрено участие и разбиране, върху които общо взето се крепи истинското приятелство.


Виж ощеНово в Cosmo