Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Кога не трябва да се доверяваш на приятелките си

Гергана Цветанова
 

Оценка: (5/5)

Предполага се, че дружките ти винаги играят в твоя отбор. Но когато става въпрос за връзката ти, понякога съветите им могат само да объркат положението.

Кога не трябва да се доверяваш на приятелките си
Кога не трябва да се доверяваш на приятелките си © Умните момичета пренебрегват привидно мъдрите съвети от ревнивите приятелки (Shutterstock)


Няма съмнение, че обичаш приятелките си – кой друг би ти отделил половин час, за да обсъди с теб sms-а от сладурчето, с което си се запознала вчера; би зарязал всичко и всички, за да дойде при теб, когато не се чувстваш добре; или би ти казал истината как изглеждаш в тесни дънки? Без съмнение, те са първите, от които търсиш съвет за новата си тръпка и в повечето случаи, коментарите им са адски точни. Но понякога съветите им за връзката ти могат да бъдат катастрофални.

Да, ужасно е дори да си помислиш, че някой, на когото вярваш безрезервно, би те подвел умишлено. Но се случва. Обикновено съветите на дружките ти са продиктувани от добро сърце – проблемът е там, че често пъти те ти казват това, което искаш да чуеш, а не истината. Процесът е двустранен – тя действа емоционално и ти казва първата глупост, която й хрумне, а ти я слушаш също под въздействието на чувствата и безропотно й вярваш. И в крайна сметка се получава следното – ти се тръшкаш, че той не ти звъни, а тя смутолевя: „Недей де, той сигурно си е загубил телефона...”. Съществува и друг вариант – още по-неприятен – дава ти лош съвет, защото ревнува или се чувства несигурна, като е възможно да го прави и несъзнателно, и нарочно. За всичко това си има конкретни причини и ние ще ти разкажем за тях, както и какво трябва да правиш в такива ситуации.


Виж ощеНово в Cosmo