Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да се справиш с вихрената си приятелка

Нина Стефанова
 

Оценка: (0/5)

Как да се справиш с вихрената си приятелка
Как да се справиш с вихрената си приятелка
Ако на фона на щурото й държание Парис Хилтън ти прилича на целомъдрена монахиня, задължително прочети тази статия. Защото когато някоя близка приятелка поеме по наклонената плоскост, е жизненоважно да положиш всички усилия да не я придружиш.

В днешно време просто не можеш да отвориш списание или да плъзнеш поглед по някаква клюкарска рубрика, без да се натъкнеш на поредния шумен автогол, който някоя знаменитост си е вкарала публично. Колко касети със сексигрите на Парис Хилтън трябваше да видят бял свят, за да си вземе тя поука и да спре да ги прави? На колко партита трябваше да се развилнее Линдзи Лоън, за да проумее, че купонджийският имидж най-вероятно вреди на кариерата й? Ами Къртни Лав... откъде пък изобщо да започнем с критиката, когато става дума за нея?
Целият свят седи и гледа сеир, когато звездите се провалят с гръм и трясък, но те далеч не са единствените, които натворяват невероятни глупости. Най-вероятно имаш някоя приятелка - щура купонджийка. Може би я познаваш от една камара време и напоследък ти е направило впечатление, че е навлязла във фаза „назад към тинейджърските изпълнения”. Или пък става дума за новопоявила се личност, която прелива от енергия и живее на принципа „след днес и потоп”. Да, тя е безумно забавна компания за обиколка по заведенията, обаче вечно взема прибързани решения, забърква се в невероятни емоционални каши и после очаква ти да я измъкнеш оттам. Резултатът: бавно и сигурно те изважда от равновесие с вечните си мелодрами, като изцежда времето, енергията, доброто ти настроение... и често подронва репутацията ти.

Защо всъщност непрекъснато излиза извън строя? Най-невероятно става въпрос за това, което психолозите наричат самосаботаж. Ако дадена личност дълбоко в себе си вярва, че не заслужава да бъде щастлива, обичана или преуспяваща, тя несъзнателно започва да презира себе си и да се държи саморазрушително. Причината за подобен тип поведение обикновено се крие в ниско самочувствие, нужда от внимание или неочакван емоционален спад, например поради прекъсване на връзка. Какъвто и да е конкретният повод, едно е сигурно: ти си мислиш, че това е чужд проблем, но всъщност постепенно той се превръща в... твой. Какво да направиш?


Виж ощеНово в Cosmo