Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да се справиш с приятелка, която те копира

 

Оценка: (0/5)

 
 

Класически сценарий за женски хорър филм: най-накрая срещаш приятелката на мечтите си, но един ден се събуждаш и разбираш, че тя се е превърнала в твое перфектно копие – от начина на обличане до маниерите.

Как да се справиш с приятелка, която те копира

Малко преувеличихме. Процесът не се случва изведнъж. Първоначално забелязваш, че си е купила същия тишърт, като твоя. Бавно, тя започва да купува съвсем същите дрехи и в един момент усещаш – о, ужас – че носи твоя парфюм. Казваме ти, истински хорър филм – това момиче иска да те убие и да открадне чудесния ти живот!

Виж тук стил на обличане за най-добри приятелки, който изглежда "cool", а не изкопиран:

В реалността, причините близката ти дружка да те копира не са чак толкова зловещи. Да установиш специфичен стил, начин на държание и дори присъствие в социалните мрежи е доста сложно. Някои хора просто избират да „мимикрират“. Независимо дали това им действие провокира в теб просто раздразнение или парещ гняв, че приятелката ти желае да „погълне“ твоята персоналност, дишай дълбоко и спокойно!

Има начини да се справиш с проблема „приятелка, която те копира“ и те отнемат точно четири стъпки:

1. Бъди искрена към себе си: ти копираш ли нея също?

Как да се справиш с приятелка, която те копира

Съвсем естествено е двама човека, който прекарват доста време заедно, да започнат да си подражават един на друг. От биологична гледна точка, съществуват т.нар. „огледални неврони“, които ни помагат да учим нови начини на държание, за да оцелеем. Плюс това, ако сте наистина близки, възможно е да я копираш в миниатюрни подробности, без дори да разбираш. Запитай се дали и двете се възприемат като вдъхновение за стила една на друга – ако отговорът е „да“, то двете просто се възхищавате една на друга и просто се случва да координирате начина си на обличане. На практика, щом приятелката ти си вземе същите обувки като теб или се запише на йога, след като е видяла #Намасте селфито ти, това не е повод за тревога.

►►► Твоята най-добра (не) приятелка: как да я разпознаеш

2. Прецени дали си способна да игнорираш нейното поведение.

Да, ако тя си е направила същата татуировка или е започнала да пазарува в супер скришния бутик за дрехи втора употреба, няма как да не те хване яд. Но също така не означава, че с приятелството ви е свършено. Ако приятелката ти многократно е заявявала колко харесва начина ти наобличане и държанието ти, но същевременно е твърде скромна (и/или неуверена), за да го копира напълно, недей да се сърдиш. Горкото момиче още търси себе си и нямаш причина да го виниш, колкото и да се дразниш. Помисли за всичките й положителни черти, които надделяват над склонността и да копира някои елементи от външния ти вид.

Почерпи идеи за татуировки между ИСТИНСКИ най-добри приятелки (снимки долу):

11 сладки татуировки за теб и най-добрата ти приятелка

Не ни разбирай погрешно. Има случаи, в които не бива да пренебрегваш склонността й да те имитира. Това е особено лесно в днешната дигитална ера. Да кажем, че си решила да правиш свой бранд в социалните мрежи, да бъдеш блогър или инфлуенсър, а тя вземе напълно идентичността, която се опитваш да създадеш – едно към едно. Това поведение е повече от притеснително и заслужава да му обърнеш внимание. Едно е някой да краде идеите за дрехите ти, съвсем друго – да краде конкретните ти идеи, плод на твоя творчески ум. Ако тя започне да позира съвсем като теб на снимките, използва същите хаштагове и филтри, снима клиповече си по подобен начин – време е за сериозен разговор. Тя не е ли чувала за закона за авторско право?

3. Измисли си заблуждаващи извинения.

Как да се справиш с приятелка, която те копира

Следващият път, когато приятелката ти те пита откъде си взела новата си брошка отговори уклончиво с нещо от сорта на „забравих“, „някакво винтидж магазинче, но не си спомням адреса“ и т.н. Идеално би било директно да й съобщиш, че нейните имитиращи теб действия те дразнят, но ще стигнеш и дотам.

►►► 10 правила на женското приятелство

И тъй като си добра душа (сигурни сме!), можеш също да й помогнеш да изгради собствения си стил и персоната си в социалните мрежи. Обясни и колко време и усилия ти отнема на теб и я насочи към Instagram профили, стени за вдъхновение в Pinterest или модни марки с широк избор на разнообразни облекла.

4. Ако всичко се провали, говори с нея, но бъди мила.

Убедена си, че приятелката ти няма проблеми със самочувствието, а просто е гадна, подла копирачка (няма такава дума, но пък звучи гадно и подло)? Говори с нея, но задръж добрия тон и се опитай да не я съдиш. В случай, че тя отрече напълно, че те копира или още по-зле – обвини теб, че подражаваш на нея – време е да си кажете „сбогом“. Но ако ти се стори засрамена и уязвима, струва си да й дадеш втори шанс и да се надяваш да не си купи същите зимни ботуши като твоите.


Виж ощеНово в Cosmo