Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ефектът Пипа

Francesca Serritella
 

Оценка: (0/5)

Ефектът Пипа
Ефектът Пипа © Недей да я мразиш заради това, че е перфектна. (БГНЕС)
Много от нас имат такава приятелка... или ако си Кейт Мидълтън, такава сестра. Сещаш се, такава, която винаги успява да те засенчи. Тук ще разбереш как една жена се е справила с това.
 
В началото на миналата година, когато се състоя сватбената приказка на Кейт Мидълтън, пресата полудя по... Пипа. А в твоя живот има ли Пипа? Жена, която ужасно обичаш, но която винаги те засенчва, дори несъзнателно? Моята е невероятно красивата ми приятелка Ейми. Тя е толкова  разкошна, че ако не я обичах, сигурно щях да я мразя.

Ейми и аз сме най-добри приятелки от училище и не бих рискувала приятелството ни за нищо на света. Когато бях на 16, тя ми приготвяше печени курабийки след всяка раздяла с гаджето. Когато разбиха апартамента ми, Ейми пристигна у нас преди полицията, след това остана при мен цяла нощ. Тя винаги е до мен, когато имам нужда от нея.

Но тя е до мен и когато не се нуждая от това, например, когато краде от мъжкото внимание към мен. Първият път, когато усетих „ефекта Пипа“ бяхме в гимназията. Станах президент на първокурсниците, за да мога да съм по-близо до тръпката ми, президентът на второкурсниците. За да му се харесам участвах в демонстрации, разнасях храна на нуждаещи се и продавах благотворително сладки. Един ден той спомена, че все още няма дама за бала. Разтреперих се от вълнение, но не защото спомена за последния учебен ден... След това той добави „Мислиш ли, че приятелката ти Ейми би дошла с мен?“.

Мечтите ми с него да бъдем една от най-готините двойки на гимназията се разбиха, но не можех да виня Ейми за това. Тя не беше направила нищо, за да спечели симпатиите на г-н Президент, точно както Пипа нямаше намерение да се превърне – или нейното секси дупе – в център на внимание на сватбения ден на Кейт.

Ефектът Пипа
Ефектът Пипа © Не стана ли малко пренаселено под прожекторите... (БГНЕС)
През годините се научих да се справям с това. Приех, че Ейми е моята „приятелка за секс“. Затова вместо да се старая да заприличам на нея, направих точно обратното – започнах да се обличам в бохо стил и да нося къдравата си коса естествена. Тази стратегия ми се отплати – вече не се чувствам така, сякаш се конкурирам с готината мацка. Освен това имах страхотно извинение да спра да издухвам косата си.

Когато спрях да се опитвам да се справя с това, се справих. Ейми е невероятна домакиня и когато ми се наложи да се развихря в кухнята се обръщам за помощ към нея. Като онзи ден, когато се събудих до един супер секси мъж. Пратих й sms в 8 ч. сутринта, който гласеше „Спешно! Прати ми рецептата на банановия си кейк. Веднага!“. След няколко минути рецептата се появи във входящата ми поща. Бях приготвила на сладурчето в леглото ми топли мъфини преди той да се събуди.

„Боже мой! Сега ли ги направи?“, попита ме учуден той с толкова доволен поглед, който можеше да се конкурира с този от предната нощ. Свих рамене и казах: „Стара семейна рецепта“. С Ейми на практика сме като сестри. С него излизахме 6 месеца.

Моето решение – приех Ейми не като съперник, а като скритото ми оръжие. Нашето приятелство ме прави по-добра версия на самата мен. Затова не й завиждам, че привлича с лекота погледите  към себе си – дори, когато аз бих искала да съм център на внимание – защото знам, че когато дойде моят ред да го направя, тя ще ми ръкопляска най-силно.


Виж ощеНово в Cosmo