Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Дали не си ревнива приятелка?

Деница Колева
 

Оценка: (0/5)

Има голяма разлика между това да си винаги на разположение за приятелите си и никога да не се отлепяш от тях. Дори да си мислиш, че си най-грижовната дружка на света, нищо чудно всъщност да страдаш от прекалено силно развито собственическо чувство, а това застрашава отношенията ви.

Дали не си ревнива приятелка?
Дали не си ревнива приятелка?


Като се каже ревност, обикновено свързваме думата с любовните връзки. Само че това не е чувство, което проявяваш само към интимната си половинка. Не ти ли се е случвало да се дразниш почти по същия начин, когато най-добрата ти приятелка е отишла на купон без теб? Странно нещо е човешката природа, но е безспорен факт, че проявяваш също толкова силно и подчертано чувство за притежание към всички останали близки хора в живота ти, освен към гаджето. Само дето едва ли си даваш сметка за това.

Кога за последно си се замисляла как се държиш с тях? Сигурно някъде през ученическите години, когато ви беше забавно да попълвате лексикони. Сега, вече като голямо момиче, си убедена, че си завършена личност, при това напълно наясно със себе си, знаеш що за приятелка си и не виждаш защо да се променяш. А ако все пак  си задаваш въпроса каква си и какви ги вършиш, най-вероятно това се случва само, когато имаш разправии с гаджето, а приятелите приемаш за нещо като даденост. В крайна сметка нали затова са ти приятели, за да те харесват такава, каквато си. А ако имат по-особено мнение за теб, от толкова време сте си близки, че все щеше да го разбереш досега, нали? Е..., може би!

А може би е време да си помислиш хубавичко по темата. Я си кажи честно случвало ли ти се е за се чувстваш зависима от компанията им? Обстрелваш ли ги с sms-и, когато не си вдигат телефона? Обаждаш ли им се по двайсетина пъти, за да разбереш къде са? Трудно ли ти е вършиш това-онова сама? Ако отговаряш с „да“ на тези въпроси, значи наистина имаш повод да се замислиш дали не си ревнива приятелка.

Не бързай да махваш с ръка и да си казваш, че и така да е, не е болка за умиране. Психолозите предупреждават, че това е също толкова лошо, че дори повече от това да си ревнива половинка. Защото утре може и да смениш мъжа, с когото си в момента, но приятелите едва ли ще зачеркнеш толкова бързо, обикновено те се подвизават доста по-дълго в живота ти. Ако искаш да се отървеш от собственическото чувство и да започнеш да се държиш като голям човек с околните, нашият наръчник ще ти е от полза.


Виж ощеНово в Cosmo