Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 сигнала, че не си добра приятелка

 

Оценка: (0/5)

 
 

Точно както всяка връзка, приятелствата отнемат много време и отдаденост.

10 сигнала, че не си добра приятелка

С напредване на възрастта нарастват и нашите отговорности и понякога забравяме за най-добрите си приятелки. Винаги е добра идея да разгледаме нашето собствено поведение, за да сме сигурни, че не нараняваме хората, които имат значение за нас. Чети кои са признаците, че трябва да се постараеш да бъдеш по-добра приятелка!

1. Забравяш важни дати.

Не казваме, че всеки път трябва да организираш изненадващи партита по случай рождения й ден, но най-малкото трябва да си до нея. Дори да нямаш възможност физически да го направиш, то нека се почувства специална и обичана от разстояние. Същото важи и за годишнини и различни постижения, които са важни за нея.

2. Търсиш я единствено, когато имаш нужда от подкрепа.

Приятелството означава, че трябва да взимаш, но и да даваш. Един добър приятел ще е до теб винаги, когато имаш нужда, но трябва да върнеш "услугата". 

►►►ВИЖ ТУК: 10 правила на женското приятелство!

3. Винаги насочваш разговора към себе си. 

Отново, приятелството е обмен, а не монолог. Отдели време, за да я попиташ как е и внимателно да я изслушаш. Ако отново докато слушаш за нейн проблем мислите ти се връщат към теб самата, замисли се за способността си да бъдеш съпричастна. 

Хубаво е приятелката ти да знае, че не е сама в трудна ситуация.
Хубаво е приятелката ти да знае, че не е сама в трудна ситуация.

4. Не й връщаш съобщения и обаждания.

Честно, смяташ ли, че когато кажеш на някого, че си забравила да му върнеш обаждане (и това се случва не веднъж), ти вярва? Колко време минава без да погледнеш телефона си? Така си и помислихме. Да, понякога наистина си супер заета, но да го използваш като извинение всеки път е наистина жалко!

5. Не зачиташ нейните граници.

Понякога, когато искаш да помогнеш или да мотивираш някой, тръгваш с мисълта, че това е най-доброто за нея/него. Запомни, че когато твоята приятелка казва "не", това наистина означава "не" и няма смисъл насила да налагаш мнението си. Просто бъди подкрепа и не решавай вместо нея.

6. Критикуваш я прекалено много.

Има разлика между честност и брутална жестокост. Когато те е грижа за някого, намери начин да кажеш истината без да чувстваш необходимост да го разкъсаш. Някои хора се нуждаят от малко захар, дори в неприятните истини, които чуват, а ти си длъжна да го направиш за твоята приятелка.

Кои представители на зодиака са най-коварни

7. Разсеяна си, когато излизате заедно.

Прибери си проклетия телефон в чантата. Facebook още ще бъде там, след като приключи срещата ви.

►►►ВИЖ ТУК: 10 причини приятелките ти от детството да са най-добрите!

8. Не се вълнуваш, когато нещо хубаво й се случва.

Въпросът е защо???Чувстваш ревност? Или конкуренция?Знаем, че не можем да помогнем за това как се чувстваш, но може да контролираш това, което правиш. Ако никога не си щастлива, когато нещо страхотно се случва на най-добрата ти приятелка,разбери защо и коригирай поведението си по съответния начин. Твоята приятелка заслужава по-добро отношение.

9. Отменяш плановете ви, когато изскочи нещо "по-добро".

Гаджетата идват и си отиват, а приятелите остават за цял живот, заппомни го.

10. Критикуваш промяната й.

Животът си тече. Хората се променят. И това е хубаво нещо. Не можеш да принудиш приятелката си да бъде едно и също лице такова, каквото срещна в гимназията.Ако тя се променя, то ти трябва да й позволиш да го направи. 


Виж ощеНово в Cosmo