Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Vogue се извини за "размяната на половете" на Джиджи Хадид и Зейн Малик

 

Оценка: (0/5)

Vogue се извини за "размяната на половете" на Джиджи Хадид и Зейн Малик

Когато в края на миналата седмица списание Vogue предостави новата си корица, мнозина реагираха остро. И то не заради избора на красивите и влюбени Джиджи Хадид и Зейн Малик, а заради недоразумение в материала за тях.

Джиджи Хадид - неустоимо секси

Заглавието на статията гласи, че двамата са част от ново поколение, което осъществява идеята за 'gender fluidy' или идентичност, която изключва идеята за строга принадлежност към един от двата пола. „Полово непостоянните“, както би могло да се преведе терминът, се чувстват по различно време като мъже или жени, хомо- или транссексуални.

Как водиш любовните си връзки според зодията ти

Проблемът е там, че списанието употребява този термин за Джиджи и Зейн, тъй като разказват за дрехите, които един от друг взимат назаем от гардеробите си. Не това обаче е смисълът да си 'gender fluid'. Реакциите в социалните мрежи досега включват коментари като „това да носиш тениската на гаджето си не те прави gender fluid” и „Джиджи Хадид носеше панталони миналата седмица и Vogue вече я нарича gender fluid икона”.

Vogue се извини за "размяната на половете" на Джиджи Хадид и Зейн Малик

►►► Зейн Малик изненада Джиджи Хадид с розова торта за рождения й ден

Списанието очевидно се е слушало в реакциите, тъй като говорителката на Vogue направи изявление пред сайта Fashionista.com. В него тя казва: „Историята целеше да наблегне на влиянието на полово конвертируемите, небинарни общества, които имат върху модата и културата. Много съжаляваме, че историята не отрази духа коректно – пропуснахме отличителния белег. Ще следим темата с повишена чувствителност“.

Снимки: Instagram @vogue и @gigihadid
Снимки: Instagram @vogue и @gigihadid

Коректни или не съвсем, то материалът поне е точен в отразяването на отношенията между модела и изпълнителят. А сигурно и на теб е трудно да отлепиш поглед от снимките!


Виж ощеНово в Cosmo