Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Вече не можеш да си вземеш апартамент под наем в Палма де Майорка

 

Оценка: (0/5)

Вече не можеш да си вземеш апартамент под наем в Палма де Майорка

Палма де Майорка стана първият испански град, в който от този сезон ще бъде забранено даването на апартаменти под наем с туристически цели в многоетажните сгради, съобщиха туроператори.

Виж кои са най-популярните места за туризъм в момента (снимки долу):

Най-търсените туристически дестинации в момента

Тази мярка трябва „да обуздае масовия туризъм“ и да съхрани града „годен за живеене“ на самите испанци.

Вече не можеш да си вземеш апартамент под наем в Палма де Майорка

Градският съвет на столицата на Балеарските острови и острав Майорка – Палма – прие наредба, която забранява на частните собственици на апартаменти в блоковете да дават под наем своята недвижима собственост. Забраната, която влиза в сила от юли, не включва еднофамилните къщи и вили.

►►► Той съществува: най-евтиният европейски град

Според градските власти неконтролируемият ръст на туризма заради сайтове като Airbnb, води до рязко поскъпване на жилищата в столицата на Майорка. За последните 4 години стойността на наемите на недвижими имоти е нараснала с 40%. Заради това на острова не се задържат пристигналите да работят специалисти: просто не им е по джоба да наемат жилище, което поскъпва твърде много през туристическия сезон.

В същото време броят на нелицензираните туристически квартири, които се предлагат в Палма се е увеличило с около 50% между 2015 и 2017 година.

От приблизително 20 хиляди жилища, предлагани за краткосрочен наем, само 645 имат съответните лицензи и плащат данъци.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo