Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

В Англия се проведе състезание по гонене на пита сирене

 

Оценка: (0/5)

В Англия се проведе състезание по гонене на пита сирене

В британския град Брокуорт, графство Глостър, се проведе ежегодното състезание по гонене на търкаляща се пита сирене, съобщи The Independent.

Състезанието се провежда от 1826 г. Питата сирене от известния местен тип „Дъбъл Глостър“ се търкулва от върха на 180 метров хълм край града и след него се втурват десетки ентусиасти.

Гоненето е символично, тъй като повечето не успяват да се задържат на краката си и самите те се търкалят надолу по хълма рискувайки не особено леки травми. Самата пита се движи със скорост 112 км/ч, което значи, че целта на състезанието е не кой ще я догони, а кой пръв ще стигне финала.

В Англия се проведе състезание по гонене на пита сирене

Тази година в подножието nа Купърс хил се събраха хиляди зрители. От върха бяха търкулнати четири големи пити сирене по три килограма и три по-малки – по 1.5 кг. Веднага след тях по склоновете на хълма се изсипа тълпата участници в състезанието.Повечето от тях се търкаляха по склона и телата им подскачаха във въздуха по неравностите на терена.

Състезанието бе спечелено от миналогодишния победител – 30-годишният военен Крис Андерсън, а при жените – от Фло Ърли. Както е обичайно за това състезание и двамата не минаха без травми – Андерсън е скъсал мускулни влакна на прасеца, а Ърли е с навехнато рамо.

Наградата за победителите логично е сиренето, което са гонили. Андерсън смята да го продаде на търг и да даде парите за благотворителна организация, финансираща медицински изследвания.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo