Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Направиха копие на телескопа на Галилей

 

Оценка: (0/5)

Италиански експерти от Музея по история на науката във Флоренция направиха идеално копие на телескопа, с който преди 400 години Галилео Галилей е гледал небесните тела.

Целта на инициативата е небето да бъде наблюдавано „с очите на Галилей“. С помощта на пресъздадения телескоп на астронома от Пиза ще се фотографират наблюдаваните небесни тела. Снимките след това ще участват в специален конкурс. До декември в музея може да се видят първите фотографии на Луната и на Сатурн, направени с телескопа на Галилей. „Идеята е да се разбере с точност границата между онова, което Галилей е можел да наблюдава с инструмента си и интерпретирането му на данните в рисунките и бележките. Това е съвкупност от културни и физиологически фактори, свързани с очите му“, каза Джорджо Страно, историк от музея.

Източник: БГНЕС

Ново в Cosmo