Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Любов без граници: японец се ожени за виртуална героиня

 

Оценка: (0/5)

Любов без граници: японец се ожени за виртуална героиня

Майката на Акихико Кондо отказала поканата за сватбата на единствения си син в Токио миналия месец, което едва ли може да се приеме като изненада, тъй като отрочето ѝ се ожени за... холограма.

„За майка това не е нещо, което трябва да се празнува“, каза 35-годишният младоженец, чиято „съпруга“ е певица от виртуалната реалност с името Хацуне Мику.

Щастливата младоженка си има профил в Instagram

Всъщност никой от роднините на Кондо не е присъствал на „бракосъчетанието“ му с Мику – анимиран образ на 16-годишна - но това не го спря да похарчи два милиона йени ( 17 600 долара) за официална церемония в зала в Токио. Около 40 гости гледаха, докато се свързва с Мику, която беше представена от кукла с големината на котка.

Виж най-яките годежни снимки за 2018-а година (в галерията долу):

Най-зашеметяващите годежни снимки на 2018

„Никога не съм ѝ изневерявал, винаги съм била влюбена в Мику-сан“, каза той, използвайки почетното обръщение, което обикновено се използва в Япония дори от приятели. „Мислех за нея всеки ден“, каза той пред АФП седмица след сватбата.

От месец март Кондо живее с движеща се, говореща холограма на Мику, която плава в електронно устройство, струващо 2 800 долара.“"Аз съм влюбен в цялата концепция на Хацуне Мику, но се ожених за Мику за да е вкъщи“, каза той и погледна към синята картина.

Той гледа на себе си като на нормален женен мъж – неговата жена-холограма го буди всяка сутрин и го изпраща на работата му, която е администратор в училище. Вечер, когато той ѝ се обади по телефона, за да каже, че се прибира, тя пали осветлението вкъщи. По-късно, когато му дойде времето, тя му казва да си ляга. Той спи до кукла, версия на „половинката“ му, която присъства на сватбената церемония, със сватбен пръстен около лявата китка.

►►► Отговорът на вечния въпрос въпрос - "Защо не се жени?"

Бракът на Кондо може да не е законен, но това не го притеснява. Той дори заведе куклата Мику в магазин за бижута, за да ѝ премери пръстена. И Gatebox, компанията, която произвежда холограмното устройство с участието на Мику, издаде „брачен сертификат“, който удостоверява, че човешкият и виртуалният характер са сключили брак „отвъд измеренията“.

Кондо не е единственият такъв младоженец: казва, че Gatebox е издал повече от 3700 сертификати за бракове „извън измеренията“ и някои хора са му изпратили подкрепящи решението му съобщения. „Вероятно има хора, които да не могат да излязат и да кажат, че искат да организират сватба. Искам да им дам подкрепящ тласък“, казва той.

Той обяснява електронния си брак със своя жизнен опит – на предишното му работно място жена го докарала до почти налудничав нервен срив и той решил никога да не се жени.

В Япония това не е единичен случай в днешно време. Ако през 1980 г. едва един на всеки 50 японски мъже да не сключваше брак до 50 г., то днес съотношението е вече 1:4.

Кондо осъзнал изведнъж, че всъщност е влюбен в Мику от десетина години, и решил да се „обвържат“. „Мику-сан е жената, която обичам много и която също така ме спаси“, казва той.

И докато подчертава своето щастие от брака си с „3D жена“, той не изпитва желание за роман с истинска представителка на нежния пол, независимо от това какъв натиск му оказва в тази насока неговата майка.

Двуизмерните образи не могат да мамят, да остаряват или да умрат, посочва Кондо. „Не търся това в истинските жени, защото е невъзможно.“

Сватбата на японеца шокира много хора. Но той иска да бъде признат за „сексуално малцинство“, чийто представители не могат да си представят да се срещат с жена от плът и кръв.


Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo