Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Комунисти поискаха Сталин да бъде обявен за.....светец

 

Оценка: (0/5)

Комунистите от Санкт Петербург поискаха от руската църква съветският комунистически диктатор Йосиф Висарионович Джугашвили Сталин да бъде обявен за светец.

Местните комунисти смятат, че Сталин "е най-великата историческа личност на Русия", която е отблъснала окупаторите и е обединила всички руски земи. Те смятат, че Сталин е "Бащата на нацията" така както е Наполеон за французите. Руската Партриаршия обаче категорично отхвърли искането, което определи като "чудовищно". Според руските комунисти "лагерите в страната са съществували, но не са били толкова много колкото се твръди днес". Патриаршията в Москва припомни, че по време на управлението на Сталин – до 1953 година църквата и вярващите са били жестоко преследвани. От църквата припомнят, че само в периода между 1937 и 1941 са убити 110 700 вярващи. „Да бъде обявен за светец представлява „вулгарен исторически цинизъм“.
БГНЕС припомня, че Сталин е етнически грузинец, който е следвал богословия в Тбилиси през 1894 година, но поради слаби резултати е изключен от Факултета, след което трайно се обвързва с комунистическите идеи.

Източник: БГНЕС

Ново в Cosmo