Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Коя е най-пиещата нация в Европа

 

Оценка: (0/5)

Коя е най-пиещата нация в Европа

Естонците са най-големите пиячи на Европа. Малката балтийска страна е гигант на алкохолната карта на Стария континент – нейните жители изпиват средно по 15,35 литра спиртни напитки годишно.

Зад тях следва словенците, жителите на Люксембург, датчаните и латвийците, сочи класация на движението „Трезвена Русия“. Според проучването южноевропейците не могат да се похвалят с рекордите на северните народи.

►►► Провери дали и ти не прекаляваш с алкохола с нашия ТЕСТ

Така например гърците и италианците са в дъното на таблицата с 6,52 литра и 7,08 литра изпит твърд алкохол съответно.

Коя е най-пиещата нация в Европа

Най-изненадващ тук се оказва резултатът на шведите. Те са хем северни, хем обичат водката, но явно манията за здравословен живот не е подминала викингите. Те пият средно по 7,18 литра.

С малка употреба на спиртни напитки могат да се похвалят и жителите на остров Малта. При съставянето на класацията специалистите са използвали данните в страните от ЕС за консумация на алкохол на глава от населението над 15 години.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo