Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Свършва ли романтиката заедно с лятото?

 

Оценка: (0/5)

Жените откликват повече на романтичните жестове на мъжете в слънчеви дни, установи френско изследване.

То показва, че мъжете, които опитват да се сдобият с номера на телефона на обекта на желанието им, имат много по-голям успех в хубаво време. Яркото слънце увеличава нивата на серотонин в мозъка, като подобрява настроението и намалява нивата на хормона на съня мелатонин.

Свършва ли романтиката заедно с  лятото?

Това прави както мъжете, така и жените по-жизнерадостни и готови да се възползват от откриващия им се шанс. "Младите жени е по-вероятно да дават номера на телефона си на млад мъж, който им го е поискал в слънчеви дни. Резултатите от изследването подкрепят предишни проучвания, според които слънцето стимулира положителни социални връзки", казва ръководителят му Никола Геген от университета в Южен Бретан.

Петима мъже, които били оценени като физически привлекателни от жури от 31 жени, били избрани да участват в изследването. Те завързали контакти с жени на възраст между 18 и 25 години, докато се разхождали сами на улицата и ги помолили да им дадат номера на телефона си.

Мъжете винаги използвали едни и същи думи, като казвали на дамите, че ги намират красиви и че трябвало да ходят на работа, но искат да им се обадят по-късно, за да си уговорят среща. Когато представителите на силния пол заговаряли жена в слънчеви дни, те им давали номера си в 22,4% от случаите, но в облачни дни с успех се увенчавали само 13,9% от случаите. Температурата във всички дни била приблизително една и съща.

Предишни изследвания установиха, че слънчевата светлина прави хората по-склонни да помагат на непознат и да оставят по-големи бакшиши в ресторанти.

Но френското изследване е първото, което анализира как времето се отразява на желанието за любовни срещи. Професор Геген казва, че макар слънцето да влияе на жените, то вероятно подобрява и уменията за флирт на мъжете. Предишни изследвания установиха, че приятните миризми, романтичната музика, някои цветове и носенето на китара увеличават желанието на хората за флирт или за размяна на телефонните номера.


Виж ощеНово в Cosmo