Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Американец си направи сам ракета, за да докаже, че Земята е плоска

 

Оценка: (0/5)

Американец си направи сам ракета, за да докаже, че Земята е плоска

Привърженик на теорията за „плоската Земя“ от щата Калифорния излетя с ракета, която си направи сам, за да погледне планетата от високо и да потвърди възгледите си, пише The Independent.

Шейсет и една годишният Майк Хюз се качи в направената в собствения му гараж за няколко месеца ракета. Реактивната машина го вдигна на височина около 570 м. според неговите сметки той е достигнал максимална скорост 560 километра в час.

Американец си направи сам ракета, за да докаже, че Земята е плоска

Плоска или кръгла е Земята? Някои хора се съмняват за правилния отговор...

„Омръзнаха ми хора, които ми казват, че съм се уплашил и съм се отказал от това да направя ракетата си. Всичко това ми омръзна, събрах смелост и излетях“, разказа той след приземяването си. В края на спускането Хюз разтвори още един парашут, но приземяването му стана твърдо.Въпреки болките в гърба мъжът каза, че се чувства отлично.

„Дали вярвам, че Земята прилича по форма на фризби (диск за игра, летящ диск)? Да, вярвам. Сигурен ли съм 100 процента? Не. Затова искам да излетя в космоса“, казва самоукият изпитател.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo