Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Американците са убедени: Господ прилича на Илон Мъск

 

Оценка: (0/5)

Американците са убедени: Господ прилича на Илон Мъск

Ако попиташ 100 човека, избрани на абсолютно случаен принцип, как изглежда Бог, вероятно ще получиш около 100 различи отговора.

Но ако попиташ американски християни и след това обобщиш техните отговори, доста вероятно е да получиш лице, което е доста близко до това на основателя на технологичната компания „Тесла” – Илон Мъск.

За това откритие съобщава сайтът за технологии „Гизмодо”, цитирайки наскоро излязло изследване, публикувано в научния журнал „PLOS One”.

Американците са убедени: Господ прилича на Илон Мъск

Мъск с новото си гадже - певицата Grimes, на тазгодишната Met Gala, чиято тема беше "Божествени тела"

Изследването, базирано на вярата, е дело на психолози от университета на Северна Каролина. Екипът е показал на 511 американски християни различни типове лица и ги е попитал кои черти според тях са божествени. На всеки един участник са му показани над 300 лица създадени изкуствено от компютър на базата на предпочитанията на средностатистическия американец.

►►► Майката на Илон Мъск: как се отглежда милиардер

Изследователите след това са обобщили изображенията и резултатът се е оценил от 400 участници, които са казали, че мъжът на изображението е „по-мъжествен, кавказки, привлекателен, интелигентен и обичащ” отколкото „не божественото лице”, което е било създадено, чрез обобщаване на изображенията, които не са били избрани от участниците.

Интересно е и, че божественото лице доста прилича на Илон Мъск, който не е споменат официално в изследването, но изображението наистина е много сходно с неговото лице.

Проучването е открило, че по-консервативните участници са си представяли Бог като „по-мъжествен, възрастен, могъщ и мъдър”, докато либералите са си представяли бог като „по-любящ и с афроамерикански черти ”. Също така по-възрастните участници са описали един по-възрастен бог, тези, които се приемат за привлекателни са описали един доста привлекателен образ, но и мъжете, и жените, участващи в изследването, са посочили Бог като мъж.

Изследователите заключават, че тяхната извадка изглежда „има стабилни представи за божието лице, включващи ясни физически черти (напр. мъжественост, младост и белота) и психологически характеристики (например любов)“ и че техните възприятия отразяват техните политически идеологии и личния външен вид.

„Тенденцията на хората да вярват в Бог, който прилича на тях, е в съответствие с егоцентричната пристрастност“, казва един от авторите на изследването - Кърт Грей в прессъобщение. „Хората често виждат своите вярвания и черти в други хора и нашето изследване показва, че Божият външен вид не е по-различен - хората вярват в Бог, който не само мисли като тях, но също така прилича на тях“.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo