Клуни се оженени, но подписва днес

Американският актьор Джордж Клуни се ожени в събота за британската си годеница – адвокатката от ливански произход Амал Аламуддин по време на частна церемония във Венеция.

Американският актьор Джордж Клуни се ожени в събота за британската си годеница – адвокатката от ливански произход Амал Аламуддин по време на частна церемония във Венеция. Подписът май остава за понеделник.

"Джордж Клуни и Амал Алабуддин се ожениха в събота, 27 септември, по време на частна церемония във Венеция, Италия", заяви говорителят му Стан Розенфелд в кратко изявление от Лос Анджелис. Не се предполагаше, че точно това се е случило във Венеция, но Клуни е известен и като режисьор.

Очакваше се сватбата на Джордж Клуни, един от най-горещите актьори на планетата, да се състои в понеделник.

Грейналият комедиен актьор пресече в събота Големият канал във Венеция – Канале гранде – следван от двадесетина лодки с десанчици - папараци. Той акостира и се отправи към хотал "Аман", където трябваше да се случи луксозната галавечеря за 136-те поканени на сватбата.

Но вече стана известно, че известният американски актьор и режисьор и любимата му Амали Аламудин са се оженили на частна церемония във Венеция. За съпруга и съпруг двойката бе обявена от бившия кмет на Рим Валтер Велтрони. В католическа Италия обаче, такъв брак "по американски" не може да бъде признат за валиден, съобщи информационната агенция АНСА. Всъщност според италианските закони Клуни ще е женен в понеделник. За американските разбирания - той вече е.

Американският актьор е атеист, така че няма да има църковен брак, а само подпис в кметството на Венеция. Официалната церемония е насрочена за 29-ти септември, понеделник, тъй като тя трябва да бъде в съответствие с местните закони.

На "сватбата на десетилетието" във Венеция, в допълнение към многобройните роднини на Аламудин са и знаменитости от киното и шоубизнеса. Сред тях е актьорът Мат Деймън, моделката Синди Крауфорд, лидерът на ирландската рок група "Ю ту" Боно. Не е известно дали там са Брад Пит и Анджелина Джоли, пише ИТАР-ТАСС.

Във Венеция през този уикенд цари лудост. Частната лодка -водно такси с надпис "любов", с която се движат Клуни и Аламудин е "ескортирана" от десетки лодки с папараци или просто любопитни хора. Фенове се надяват да видят знаменитостите и се тълпят на мостовете край площада със седемзвездния хотел "Аман", в който са настанени двойката и техните приятели.

Клуни е подписал с целия обслужващ персонал договор, предвиждащ глоба от 5 000 евро за всяка информация, довела до публикуването на подробности за тържествата, които вече започнаха и ще продължат три дни. Градските власти издадоха специален указ, който ограничава движението в понеделник по Канале Гранде, за да не улесняват опитите на свръхлюбопитните да нарушат правото на двойката на личен живот. Мобилизираните за охрана гардове са над 400.

Петдесет и три годишният актьор, ослепителен в Армани, показа свежестта си с влизането в залата на твърде луксозния хотел, където е било предвидено да се състои събитието, обявено по-рано само като неформална церемония. Подписването в кметството ще е в понеделник.

Джордж Клуни вече беше женен за актрисата Талия Балсам между 1989 и 1993 година, докато той все още бе окован в малките роли, и точно преди успеха му в сериала "Спешно отделение", който го изстреля към статута на международен секссимвол, пише АФП.

Международен юрист с дълги кафяви къдрици. Тя е Амал Аламудин, блестяща адвокатка на 36 години, която е работила в Международния съд в Хага през 2004 г. Сред клиентите й са бившата украинска политическа звезда Юлия Тимошенко или основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж.

Дали само гости на дългоочаквания сватбен уикенд във Венеция или и кумове са двойката Синди Крауфорд и нейният съпруг Ранди Гербер, все още е обгърнато в тайна.

Там е и Анна Уинтър, главната редакторка на американското издание "Вог" (Vogue), което откупи правата за снимките.

 

източни: бгнес