Хорхе Букай и синът му идват в България

Хорхе идва у нас за среща с почитателите си за четвърти път, което е безпрецедентен случай.

На 9 юни в България пристигат световноизвестният аржентински писател Хорхе Букай и синът му – Демиан Букай. Двамата гостуват в страната за премиерите на новите им книги: „20 стъпки напред“ и „Погледни отново“. Хорхе идва у нас за среща с почитателите си за четвърти път, което е безпрецедентен случай. София 10 юни2014 г. (вторник), 19,00 ч.

Програма:

София – 10 юни 2014 г. (вторник), 19,00 ч.

Аула „Максима“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), бул. „Христо Смирненски“ №1

Велико Търново –  11 юни 2014 г. (сряда), 19,00 ч.
 Музикалнодраматичен театър „Константин Кисимов“, ул. „Васил Левски“ №4

Пловдив12 юни 2014 г. (четвъртък), 19,00 ч.

Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ №15

 

**  Демиан Букай

Завършил медицина в Университета в Буенос Айрес и след това е специализирал психиатрия. Специалист е по гещалт-терапия, но е минал обучение и в други терапевтични практики.

Работи като терапевт-консултант на семейства, тийнейджъри и двойки.

Води семинари и уъркшопи в Аржентина, Уругвай и Мексико, като основно се фокусира върху употребата на литературата и киното като терапевтично и учебно средство.

 „Погледни отново“

Още със заглавието си книгата на Демиан Букай провокира изследователския дух, който тлее в нас. Всички се сблъскваме с многобройни трудности в живота си, имаме своите дилеми, колебания и съмнения. Авторът на тази книга ни приканва да променим перспективата, с която гледаме на живота си. Може би, ако успеем да погледнем с други очи на проблема, който ни измъчва, ще установим, че той всъщност не е толкова страшен, колкото ни се струва. Че буди в нас смях, вместо тъга; приемане - вместо негодувание; разбиране - вместо отрицание… И ако успеем да пренесем този нов поглед върху конфликтите, с които се сблъскваме ежедневно, ще успеем да си изградим нова, по-ефективна стратегия за справяне с трудностите.