Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Sesaia Evrora "Mгe Carinhosa"

 

Оценка: (0/5)

Sesaia Evrora  "Mгe Carinhosa"
Всеки път, когато Сезария Евора влиза в студио за записите на нов албум, нейният продуцент Хосе да Силва я кара да запише повече песни от предварително заплануваното. Накрая двамата селектират един естествен и хармоничен албум, който да  достави удоволствие на слушателя - от първата до последната песен.

 

В това се крие и една от причините за големия успех на проектите на певицата. През годините, голяма част от тези допълнителни песни остават недовършени по технически причини или защото така решава самата Сезария.


Албумът, озаглавен “Mгe Carinhosa” (Майчина обич), започва с непубликуваната версия на великолепния морна шедьовър Sentimento, записан първоначално през 2003 г. и презаписан от Сезария през 2009 г. за последния й албум “Nha Sentimento”.

Новият албум “Mгe Carinhosa” съдържа песни от всички любими автори на Босоногата дива: на първо място композиторът Teofilo Chantre с песента Mгe Carinhosa в стила коладейра, B. Leza с възхителните морна песни Dor di Sodade и Talves, Manuel de Novas, Gregorio Gonзalves и Nando da Cruz (автор на Petit Pays), които създават Tchon de Franзa и Esperanзa с участието на Manu Dibango, който свири на маримба. Албумът включва още песента в стил болеро и на испански език Dos Palavras, която е изпълнена за първи път през 1962г. от Los Bribones в Мексико. Сезария добавя тази песен в репертоара си като комплимент към испаноезичната си публика, още в годините, когато пее в бар на плажа в родното си градче Миндело на о. Сан Висенте (Кабо Верде).

“Mгe Carinhosa” ще бъде издаден на 4 март 2013 г. от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в две версиии – стандартна и делукс. Луксозното издание на албума ще включва бонус DVD с 60 минутен неиздаван досега концертен видеоматериал на певицата.


Ново в Cosmo