Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Jimi Hendrix "People, Hell and Angel"

 

Оценка: (5/5)

Jimi Hendrix  "People, Hell and Angel"
„People, Hell & Angels” с 12 неиздавани до сега и напълно завършени студийни записи на Джими Хендрикс. Новият албум ще излезе на 05.03.2013г. и у нас ще се разпространява от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.
 


„People, Hell & Angels” разкрива творческите търсения на легендарния китарист, извън музикалното наследство на триото Jimi Hendrix Experience. 

Това е период, в който виртуозният китарист печели масова популярност във Великобритания и Америка, триото отбелязва рекордна посещаемост на рок концерт, а първите им два албума "Are You Experienced?" и "Axis: Bold as Love", излезли през 1967 г., са в Топ 10 по продажби в САЩ. Но всичко това не е достатъчно за Джими Хендрикс. Зад кулисите, творческият му гений търси нови музикални послания. В началото на 1968 г., той е пълен с нови музикални идеи и със страст да ги разработва извън групата, заедно с няколко стари приятели и други музиканти.  

 

Дванайсетте неиздавани изпълнения на Джими Хендрикс, които ще направят премиера в „People, Hell & Angels” са: "Earth Blues", "Somewhere", "Hear My Train A Comin'", "Bleeding Heart", "Baby Let Me Move You", "Izabella", "Easy Blues", "Crash Landing", "Inside Out", "Hey Gypsy Boy", "Mojo Man" и "Villanova Junction Blues."
 
Две години след издаването на проекта „Valleys Of Neptune” през 2010-та, включващ последните записи, направени от оригиналния състав на Jimi Hendrix Experience, „People, Hell & Angels” съдържа безценни следи за насоката, в която Хендрикс е възнамерявал да тръгне с „First Rays Of The New Rising Sun”, двойният албум, планиран като продължение на проекта „Electric Ladyland” (1968).


Ново в Cosmo