Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Модна трагедия: 14-годишен модел почина от изтощение

 

Оценка: (0/5)

Когато Влада Джюба сключва тримесечен договор за работа като модел в Шанхай, тя просто иска да изпълни мечтата си да се стане супермодел. Напуска училище, с желанието да превърне модната си приказка в реалност. И тогава започва кошмарът...

Модна трагедия: 14-годишен модел почина от изтощение

Снимка: The Siberian Times

В петък, 27.10.2017 в Китай почина моделът Влада Джюба. Рускиня по националност, тя е била само на 14 години и според информацията е имала редица здравословни оплаквания, които са довели до изпадането й в кома в сряда.

Джюба е работела за модната агенция ESEE Model Management със сключен договор за три месеца. Вестник The Sun пише, че заплатата на невръстното момиче е била само 8 долара дневно, като Влада е трябвало сама да покрива разходите си по пътя, храната и квартирата.

В репортаж за трагичния случай, изданието The Siberian Times съобщава, че Джюба е работела повече часове, отколкото е било написано по договор, дори по 13 часа на ден. Момичето не е имало медицинска застраховка.

Модна трагедия: 14-годишен модел почина от изтощение

Сърцераздирателен кадър: Влада с 18-годишния си брат Данил и новородената им сестричка.

От агенцията отрекоха обвиненията по време на пресконференция, съобщава модният портал WWD. „Джюба е била изпратена само на 16 работни ангажимента в рамките на два месеца в Китай – обясняват от ESEE Model Management. - Всеки един от тях е отнел не повече от 8 часа. От агенцията също така излязоха със съобщение как е изглеждала програмата на Джюба в дните преди смъртта й.

„Във вторник, Джюба бе изпратена в град в провинция в Централен Китай, където се е почувствала зле още същата вечер. На следващия ден, тъй като още не се е чувствала добре, агенцията е отменила ангажиментите й, уреждайки тя да се върне в Шанхай. Била е откарана в болница в 18 ч., след което е била осъществена връзка с руското консулство. В четвъртък е била откарана в спешното отделение, заради силно влошеното й състояние, където е починала в 7:36 ч.“

 

Предварителното лекарско заключение гласи, че причината за смъртта е: „Менингит, предизвикан от невероятно изтощение“. Според WWD, диагнозата след това е била променена на „Чернодробна и бъбречна недостатъчност, предизвикани от сепсис“. Лекарските диагнози бяха официално съобщени от организаторите на Модната седмица в Шанхай, като в документите се посочва още, че Джюба може би е страдала и от септикопиемия, вид отравяне на кръвта, което нарушава функцията на жизненоважните органи.

Майката на момичето, Оксана, си припомня разговорите с дъщеря си, седмица преди да се случи необратимото. „Тя ми се обаждаше и казваше: „Мамо, толкова съм изморена. Много искам да се наспя“. Сигурно това е било в началото на болестта й. След това започна да вдига температура Аз също не спях, обаждах й се постоянно, молех я да отиде в болница“.

Днес, 02.11, руските власти в родния град на Джюба, Перм, съобщиха, че са започнали разследване по случая. Те ще обърнат специално внимание дали смъртта е причинена от нехайство от страна на модната агенция.

Дмитри Смирноф, моден скаут, който е помогнал на Влада да сключи договор с ESEE Model Management твърди, че тя и майка й са подписали всички документи, за да може 14-годишната да отпътува без придружител за Шанхай. Той добавя, че преди това Джюба е сключила подобен договор, но за тримесечен ангажимент в Тайван.

Модната агенция излезе със следното изявление във вестник New York Times:

„Загубихме ангел. Трябва да сме силни и да се справим с последствията. В момента уреждаме пътуването на семейството на Джюба до Китай. Правим всичко възможно да си съдействаме и комуникираме с министерствата на Русия и Китай.“

Лети към небето, малко ангелче. Модната индустрия е жестока и готова да сграбчи и разкъса такива като теб, без да й мигне окото.  


Виж ощеНово в Cosmo