Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Садо-мазо аксесоари в офиса на Cosmo

Станимира Стефанова
 

Оценка: (0/5)

 
 

Модният редактор на Cosmo пробва провокативната тенденция и споделя какво е да носиш садо-мазо аксесоари в офиса!

Садо-мазо аксесоари в офиса на Cosmo

Купих си харнес (виж задължително страхотните модели на Mia Atelier!) – кожен с метална катарама, ще стои супер с топ и дънки или с любимата ми прасковена рокля на волани :)))

Не осъзнавах какво „зло” съм добавила в гардероба си, докато не го сложих за първи път в офиса (добре, че в редакцията на Cosmo можем да си позволим буквално всичко :)). Колежката от съседната стая едва не избяга с писъци, когато се опитах да я накарам да го пробва. „Гнус ме е само като го гледам”, каза тя и затръшна вратата. След тази реакция реших да си направя експеримент. Стана ми странно как един обикновен аксесоар (поне за мен – падам си по кожа, катарами и шипове ....в облеклото!) може да предизвика такова възмущение. Задължително ли трябва да се свързва със садо-мазо сцените от „50 нюанса сиво”? Как успява да накара някои жени да се изчерят за секунди или да обърнат глава с отвращение? И такаа....проследих с интерес следващите коментари след сутрешната среща с колежката. „Добре, че си толкова миловидна и нежна, че иначее...” Май си представиха, че вкъщи имам червена стая и след работа влизам в ролята на садо-мазо мръсница (само по нагръдник). „Трябва да отидеш така да гледаш „50 нюанса по-тъмно”. Ех, все повече се доближавам до образа на Анастейжа Стийл...Явно тези аксесоари имат тежката задача да оправдават имиджа си и да носят сексуален заряд, груб и леко плашещ. До такива изводи стигнах в средата на деня. Въпреки всичко към края повечето коментари бяха положителни и със сигурност съм „заразила” с визията си поне няколко момичета. Определено в шопинг листа си за пролетта ще добавят нагръдник! Не трябва да се лепят етикети заради малко кожа и метал около врата, нали?

Как да носиш харнес без да изглеждаш като садо-мазо мръсница

Кожените аксесоари, и кожата като цяло, дълго време се считаше за прекалено дръзка и "мръснишка" за дневна светлина, но от няколко години насам стереотипите се разчупват. Както при всяко нещо в този така динамичен моден свят, кожените аксесоари също еволюират. В момента една от най-горещите тенденции е наистина ... гореща, предизвикателна и много фетишистка. 

Олицетворение на фетиш модата е Аби Лий Кършоу на корицата на Vogue Русия, април 2013. Фотограф е Хеди Слиман.
Олицетворение на фетиш модата е Аби Лий Кършоу на корицата на Vogue Русия, април 2013. Фотограф е Хеди Слиман.

Подобно на много други неща, които са с твърде голям сексуален заряд, за да се наложат като модна тенденция, нагръдниците в продължение на няколко години се опитваха да си проправят път към визията ти (извън спалнята и садо-мазо имиджа си). Фетиш модата за първи път бе засечена от тренд радарите през 2009 г. с появата на кожените аксесоари с шипове и вериги. Това е бегла заявка за съществуването й, но все пак е някакъв напредък. Така или иначе не се оформи като ярка тенденция, а по-скоро лавираше през годините и преминаваше в по-рафиниран и класически стил -  вдъхновяващ, но по-изолиран от всичко останало, което се случва.

Тейлър Суифт е известна с това, че обича да експериментира с визията си!
Тейлър Суифт е известна с това, че обича да експериментира с визията си!

Днес все още е далеч от ярките трендове за сезона и от пренасищането, на което сме свикнали щом се появи нещо супер cool, но въпреки това ние вече не поставяме под въпрос това колко странен или необичаен е тренда. Така че слагай смело своя харнес и бъди различна, докато не започне да се появява всяко второ момиче закопчано в кожа и катарами! Не се притеснявай от това какво ще си помислят хората, защото модата не влиза в стереотипи, тя е поле за експерименти и  забавление!


Виж ощеНово в Cosmo