Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Организирай гардероба си (за да се обличаш бързо сутрин)

 

Оценка: (0/5)

 
 

Нека бъдем честни - гардеробът ни е едно от най-стресиращите неща сутрин...

Организирай гардероба си (за да се обличаш бързо сутрин)

И без значение колко дрехи притежаваш, често първата ти мисъл е "Нямам какво да облека". Ето защо се консултирахме с експертите, за да разберем тайните на практичния гардероб.

Виж как изглежда гардероба на звездите в галерията долу:

Какво крие гардеробът на известните

Ораганизирай гардероба си с тези 8 съвета:

1. Започни с едно голямо разчистване. Раздели дрехите си на 4 купчини: Продай, Задръж, Може би и За другия сезон. Рзгледай ги една по една, може би си забравила в дъното на гардероба си рокля, която е истинско съкровище, но заради местоположението, на което се е намирала, в последно време си я пропускала. 

2. След това непрекъснато преглеждай гардероба си. Може да следваш практиката едно на едно, за да избегнеш претрупването. За всяка нова дреха, която купуваш, трябва да се разделиш с една стара. Ако не "редактираш" гардероба си, може би се заблуждаваш, че имаш много дрехи, а всъщност имаш купчина неща, които не харесваш, омръзнали са ти или са захабени. 

►►►15 неща в гардероба ти, с които трябва да се разделиш

3. Направи малко пари с дрехите, които не носиш. Просто защото не ги харесваш, не означава, че някой друг няма да им се зарадва! Ще се чувстваш по-добре, когато си купиш нещо ново с парите от старите си дрехи. 

4. Организирай дрехите си по категории. Така всичко ще изглежда много по-подредено и ще ти спести време сутрин, когато трябва бързо да вземеш решение какво да облечеш. 

5. Инвестирй в правилните неща за съхранение. Използвай еднакви закачалки (това няма да създава усещане за хаос) със заоблени краища и се снабди с кутии, които ще улеснят подреждането. Особено подходящи са за колани, бельо и чорапи.

Организирай гардероба си (за да се обличаш бързо сутрин)

6. Раздели сезоните. Ако пространството в гардероба ти не е голямо, раздели облеклото си на лятно и зимно. Дрехите за преходните сезони може да ги разпределиш в двата или да ги държиш отделно. Въобще не е приятно в средата на зимата да виждаш страхотната си лятна рокля, която няма да имаш възможност скоро да облечеш. 

7. Съхранявай всичко на правилното място. Съхранявай трикотажните си дрехи сгънати една върху друга, като внимаваш да са сухи, за да избегнеш издърпване и деформмиране. Ако имаш много обувки, дръж ги в кутии. Те предпазват обувките от прах и деформация, като в същото време картонът им позволява да дишат. 

8. Подхождай с по-голяма грижа към скъпите неща. Ако си изхарчила толкова много пари за тази дреха, би трябвало да й отделяш по-специално внимание. Нека дизайнерските ти чанти стоят в торбичките си, които ги предпазват от прах и външни влияния.

Организирай гардероба си (за да се обличаш бързо сутрин)

Промени начина, по който пазаруваш с тези 5 съвета:

1. Инвестирай в качествена основа на гардероба си. Това е гръбнакът на визията ти, така че избери основните неща от гардероба си правилно. Дори да изхарчиш повече пари, те ще ти се възвърнат с времето. Гледай за качествени материи и перфектна кройка. Помисли за хубав тренчкот или палто, бяла риза и бейсик тишърт, черен блейзер, тъмен деним, кашмирен пуловер, бели маратонки, черни токлчета и черни равни обувки. 

►►►Искаш да направиш промяна в стила си? Виж как тук!

2. Отдели си малко време, преди да купиш нещо. Преди да похарчиш пари за нещо ново, първо си помисли за покупката. Ако не можеш да се сетиш за поне три начна да го комбинираш със съществуващите си дрехи, по-добре се откажи. 

Организирай гардероба си (за да се обличаш бързо сутрин)

3. Винаги преспи една нощ. За да избегнеш импулсивните покупки, направи си списък с нещата, от които се нуждаеш (или си харесала), преспи една нощ и ако на следващия ден все още ги искаш, отиди и ги купи. 

4. Намери си страхотен шивач! Не можеш да си позволиш да кууваш дрехи висок клас, но искаш облеклото ти да изглежда скъпо? Всичко е в начина, по който дрехите ти пасват. Това означава кройката да ти стои перфектно. Това може да го постигнеш и с по-малко пари, като намериш добър шивач, който да прави дрехи специално за твоята фигура. 

5. Купувай тренди неща, които са лесни за комбиниране (и не толкова скъпи). Хубаво е да следваш тенденциите, но по правилния начин. Избирай дрехи, които ти подхождат и може да комбинираш с останалата част от гардероба си. Също така не хвърляй много пари за нещо, което ще носиш един сезон и догодина няма да е актуално.


Виж ощеНово в Cosmo