Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Модни съвети от Хелън Гърли Браун-създателката на Cosmo

Станимира Стефанова
 

Оценка: (5/5)

 
 

"Добрите момичета отиват в Рая, а лошите - където си поискат", Хелън Гърли Браун

Модни съвети от Хелън Гърли Браун-създателката на Cosmo

Ако си истинска почитателка на Cosmopolitan, то със сигурност познаваш Хелън Гърли Браун. Тя става главен редактор на американското Cosmo през 1965 г. (остава на тази позиция до 1997 г.!) и го прави едно от най-успешните списания в света. Още с първия си брой тя променя коренно вида и материалите в Cosmo. Вече се пише за свободната по дух жена, която работи, харесва козметиката, съблазнява мъжете и се поддържа в чудесна форма. Пише се за всичко, от което се интересува т. нар. съвременна жена - красота, работа, по малко за изкуство и култура, но по много за връзките с мъжете и секса. Това е един добре премерен феминизъм, който казва "Да" на еманципацията и "Не" на мъжемразството.

Според собствените си думи, Хелън е "твърд камък", “феминистка”, “непоправим, но доволен от постиженията си, работохолик” и “човек, страстно интересуващ се от взаимоотношенията между жените и мъжете".

Виж каква суперсила притежаваш според зодията си (снимки долу)

Хороскоп на женските супер сили

През 1962 г. Хелън Браун публикува първата си книга "Сексът и неомъжената жена", където разказва, че жената не се нуждае от брак, за да се радва на секс, да бъде финансово независима и три години по-късно - "Сексът и офисът" за това как да направиш успешна кариера и да запазиш  личния си живот.

Скоро попаднах на книгата "Сексът и офисът" и, разбира се, на първо място реших да прочета раздела за стила. И, за да бъда честна, бях изненадана, че книгата, която в момента на издаването си се е смятала за феминистка и е предизвикала голяма вълна от обществено недоволство, все още може да ни научи на нещо и има златни правила, които ще останат във времето.

По-долу събрах най-запомнящите се цитати и съвети от книгата "Сексът и офисът". Някои от тях сега изглеждат доста странни, но други са приложими и след 50 години!

"За да бъде секси едно момиче, трябва просто да харесва мъжете, при това много. И да се наслаждава на факта, че е жена. Ето това е всичко! Нищо сложно!"

"Щом веднъж осъзнаеш фигурата си и постигнеш синхрон с нея, със сигурност ще протягаш ръка към подходящите за себе си дрехи."

"Най-добрата приятелка на работещото момиче е е добрата продавачка. Ако откриеш такава, която те разбира, която схваща нуждите ти и проумява идеите ти, то тя ще ти бъде неоценима помощница при подбора на дрехите в магазина."

Модни съвети от Хелън Гърли Браун-създателката на Cosmo

"Най-лесният начин да се харесаме на мъжете чрез облеклото си е като първо се харесаме на себе си."

"Истината е, че една жена задължително трябва да се облича добре на работното си място. Не забравяй, че повечето от мъжете в офиса вероятно са оставили вкъщи съпруги в пеньоари, ролки по главите, та представи си задоволството на душите им, когато зърнат около себе си прилично и изискано облечени жени! Нищо чудно този факт да се отрази и на твоята кариера."

Модни съвети от Хелън Гърли Браун-създателката на Cosmo

Цветовете

"Мъжете обожават ярките цветове. Помисли само колко често те описват колежките си чрез цветовете, с които ги виждат - момичето с червената рокля, жената със синия костюм и т. н. Така че не се притеснявай да се обличаш в ярки цветове, особено през зимата!"

Костюмите

Жената в костюм изпраща следното послание на мъжете около себе си: Държа да проумеете, че съм добро момиче! Добро, скучновато момиче!"

В крайна сметка, обаче, всяко изискано работещо момиче трябва да има един-два хубави костюма в гардероба си - за важни мероприятия. Но ако прецениш, че не притежаваш тяло за костюм, каквото обикновено е закръгленото, веднага ти казвам следното: престани да се изживяваш като неосъществена Коко Шанел!"

"Дребните костюми са за дребните душици!"

Роклите

"Роклите са много по-подходящи за закръглените момичета, отколкото костюмите. Още повече, че когато към тях се добави и едно сако, се превръщат в страхотен тоалет."

"Все още се шири предубеждението, че ако знае как, жената може с една рокля да изглежда по 32 различни начина. Може, обаче това е мит, родил се по време на Голямата депресия. А тогава жените просто не са имали избор. По принцип е възможно да изглеждаш различно с една и съща рокля, стига тя да е подходяща. Всичко зависи от аксесоарите, с които я комбинираш. И всяка жена трябва да има по една такава рокля - за всички случаи."

Модни съвети от Хелън Гърли Браун-създателката на Cosmo

Полите и блузите

"Ан Питърсън, директор за специалните събития в магазин в Маями, казва: Според мен никоя жена, която твърди, че е в двайсетте, не трябва да бъде открита мъртва на улицата, облечена в пола и блузка! Този тоалет говори единствено, че намираш живота си в офиса за толкова тъп, че не се надяваш на нищо."

Палтата

"Според мен една от причините, поради които палтата изглеждат толкова отегчителни е, че жените ги избират твърде широки за телата си."

"Лично моите палта са винаги един номер по-малки от роклите ми. Така те изглеждат като втора рокля, прилепнала по тялото."

►►►Силните страни на слабия пол

Бижутата

"Обикновено няма нищо лошо в това да носиш и обикновени бижута от прости материали. Проблемът е как ги носиш и с какво ги съчетаваш. Именно начинът на носене на бижутата е разделителната линия между жените с вкус и жените без вкус."

"Въобще не се колебай да се откажеш от почти всичките си бижута и да се придържаш само към две-три от тях, ако те са най-добрите! Да носиш една превъзходна брошка четири дни подред е далеч по-добре, отколкото да се появяваш всеки ден с някакви смешни боклуци."

"Мъжете обикновено не могат да понасят жени, които непрекъснато дрънчат. Така че си помисли, преди да си сложиш за работа набор от дрънчащи гривни или метални огърлици."

"Пластмасовите пръстенчета и обици от гимназията само подсказват, че все още не си готова за сериозния свят на бизнеса, нито за всички хубави неща, които те очакват там!"

Обувките

"Няма нищо по-разумно от няколко черни чифта затворени кожени обувки за зимата (на кого му пука, че са еднакви!) и няколко чифта черни лачени обувки за лятото! Ако нямаш дълги и елегантни крака, към които да привличаш вниманието, по-добре не рискувай да си обуваш обувки с висок и тънък ток, финтифлюшки и шарени ивици!"

"Всички твои обувки трябва да се намират в превъзходно състояние! Ужасна идея е да се облечеш като дама, а обувките ти да изглеждат така, сякаш току-що си ходила да вадиш картофи."

Дамските чорапи и чорапогащници

Дори и най-малката бримка крещи на околните: Пред вас минава една истинска повлекана! Винаги дръж по един резервен чорапогащник в бюрото или в чантата си."

Модни съвети от Хелън Гърли Браун-създателката на Cosmo

Чантите

"В повечето случаи чантите стоят върху, до или под бюрото в офиса. Тогава защо е необходимо всеки ден да бъдат различни? Една качествена черна кожена чанта за зимата и една качествена кожена светла чанта за лятото са напълно достатъчни. Та и къде време всяка сутрин да прехвърляш нещата си в нова чанта?"

Бельото

"Що се отнася до сутиените, трябва да разполагаш с модели за всякакъв тип и цвят облекло - за пуловери, за дълбоки деколтета, за остри деколтета, за обли деколтета, за рокли."

"Повечето момичета, които познавам, са луди на тема пране на сутиените. Вярно е, че изглежда много грозно, когато презрамката ти се смъкне и разкрие посивяващо бяло. Точно заради това смятам, че цветните сутиени са най-практични."

"И още нещо - заедно с резервния чорапогащник в бюрото си дръж и резервни бикини."

И още женски трикове

"Задължително дръж в гардероба си една рокля за наслада на мъжкото око."

"Един мой познат  казва, че на жена с рокля може да устои, но на красива жена с панталон - никога."

"Подбери парфюма си така, че той да отразява самата теб и се постарай винаги да ухаеш на него. А трябва ли това ухание да бъде от най-скъпите? Не е задължително. Стига да е стилно и качествено и да не вони на спирт."

"Не се придържай буквално към всички съвети на модните експерти! От време на време обличай и нещо определено неподходящо. Важното е ти да се чувстваш добре в него и то да ти дава самочувствие!"


Виж ощеНово в Cosmo