Модерните дамски чанти за лято 2022

Лятото е на прага и е време да помислим за летните аутфити.

 
 

Лятото е на прага и е време да помислим за летните аутфити. Разбира се, освен красиви рокли, задължително e да имаме и подходящи обувки, и модерни дамски чанти, които да пасват перфектно на стайлинга. В следващите редове ще разбереш какви са тенденциите за това лято при дамските чанти – за града, за пътуване или за специални поводи. Прочети ги, преди да избереш новите си попълнения.

Чанти ръчна изработка

Запаси се с дамски чанти ръчна изработка – всякакви, каквито харесваш. Това са тенденциите, които видяхме при брандове като Loewe, Missoni и Chloe. Може да са плетени на една кука, декорирани с мъниста, във всякакви цветове и размери, така че лесно ще ги избереш. Можеш да ги носиш на плажа или в града, за ежедневието или като специален акцент за вечерните ти забавления.

Чанта Anna Morellini

Ярки цветове

Не просто ярки, а направо неонови – такива са цветовете, които донесоха на модния подиум марки, като Blumarine, Moschino и Dior. Познаваш ги добре – искрящо жълто, зелено, розово, синьо… Можеш да избираш според настроението и тоалета си.

Огромни чанти

Това са т. нар. commuter totes – обемни удобни чанти, които са перфектни не само за лятната екскурзия, но и за ежедневните задачи, и за работния ден. В тях можеш да побереш всичко необходимо, за да прекараш спокойно часове наред на открито. Може да са изработени както от кожа, така и от по-приятни за лятото материи, като лен, памук или канава. Такива са голяма част от предложенията за лятото на Coach, Dur Doux и Prada например.

Чанта в комплект с тоалета

Една изключително стилна тенденция за това лято – чантите, които са неразделна част от тоалета ти. Това са поръчкови чанти с различни форми и размери според повода. Важно е едно – да са изработени от същия плат, от който е ушита роклята или блузата ти. Това може да ти се стори малко задължаващо, но всъщност така чантата става естествен детайл от аутфита и ефектът е наистина зашеметяващ. Такива модели показаха гигантите Fendi, Stella McCartney и Versace. Остава да добавиш красиви обувки и бижу, и ще завладееш лятото със стил.

Чанта Versace Jeans

Блясък, блясък и пак блясък

Бляскавите дрехи за лято 2022 имат нужда и от бляскави дамски чанти, особено за специалните поводи. Брокат или пайети, сребристо, златисто или пък цветно – избери всичко, което ти харесва, стига да блести от горе до долу. Това са препоръките в колекциите на Lanvin, Tom Ford и Balenciaga например.

Чанта-кофа

Кръгли, твърди и несъмнено удобни, чантите тип bucket bag отдавна са на подиума. Е, остават и през това лято. Този път са изработени предимно от гладка кожа, често с лаково покритие. За повече шик може да имат видими шевове в контрастен цвят.

Клъчове

Разбира се, че клъчовете продължават да се задържат сред модните дамски чанти. Те са толкова удобни за летните дни и партита, когато искаш да се чувстваш свободна и да носиш със себе си само най-необходимото. Няма нужда да се тревожиш за безопасността, защото модерните варианти са със здрави ципове или капаци с копчета. А понякога имат и удобни мини дръжки, които да закачиш на ръката си.

Е, избра ли вече своята нова приятелка за лятото? Ние си набелязахме поне три... На първо време!