Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да почистиш различните петна от дрехите си

 

Оценка: (0/5)

 
 

Това се случва на всички нас!

Как да почистиш различните петна от дрехите си


Както при всички петна, времето е от съществено значение. По-пресните се отстраняват по-лесно. След като тъканта абсорбира течността, най-доброто, което може да направиш е да почистиш с влажна кърпа. Така или иначе едва ли носиш навсякъде в чантата си различни препарати за отстраняване на петна. Просто докосвай с леки движения мократа и сухата тъкан, докато петното изсветлее.

Хороскоп на домакинята

Основни правила:

• Не търкай! Докосвай с леки движения тъканта, докато петното се разтвори, за да избегнеш разпространението.

• Ако не необходимо триене, направи го от опаковата страна на дрехата, за да избегнеш повреда на тъканта. Може да използваш мека четка за зъби за тази цел, в зависимост от деликатността на материята.

• Не използвай топлина! Това може да причини образуването на още петна по дрехата.

• Винаги проверявай предварително на място, което не се вижда. Никога не знаеш как тъканта ще реагира на почистващите препарати.

Как да почистиш различните петна от дрехите си

Кръв

Изчеткай засъхналата кръв, а след това накисни в хладка вода, прах за пране и амоняк (може да вземеш от аптеките). Ако това не помогне, опитай с водороден прекис (познат като Agua oxegenada), но внимавай с него, защото може да избели тъканта.

Вино

Използването на бяло вино за премахване на петна от червено вино е позната техника. Но също така може щедро да покриеш петното със сол за няколко минути, след което да изплакнеш с вода.

►►►Премахни лошата миризма от обувките си

Ръжда

Премахването на ръжда може да е доста трудна задача. Използвай окислител като водороден прекис или кислородно избелващо средство.

Изкуствени сокове

Тези неща са в челните позиции на оцветяващите продукти! Почисти петната с разтвор на сапун (съотношение 1:20).

Восък

Отстрани втвърдения восък. След това постави дрехата на дъската за гладене. Внимателно изглади тъканта с чиста кърпа под и над нея. Така останалият восък ще се разтопи и ще остане на кърпите.

Как да почистиш различните петна от дрехите си

Маркери

Третирането с алкохол трябва да е в състояние да се справи с петна от маркер на база алкохол. Просто не забравяй да го правиш внимателно, за да не разнесеш петното допълнително.

Трева

Технически ти трябва да потапяш петната в продукт с ензими. Вкъщи може да го направиш с оцет или лайм.

►►►6 сигурни начина домът ти да заблести от чистота

Лак за нокти

Накратко, петната могат да бъдат отстранени чрез ензими, повърхностно активни вещества и избелващи вещества. Ако не може да ги откриеш при домакинските си препарати, обърни се към професионалист.

Петна от пот

Изтрий грозните петна подмишниците с лимон или сода за хляб. Извън петното може да почистиш дрехата с лимонов сок и вода. При упорити петна направи паста от сода за хляб и вода и търкай внимателно. Остави няколко минути и след това изплакни. 

Фон дьо тен

Може да премахнеш петната от фон дьо тена си с крем за бръснене. Ако изцапаш блузата си докато я събличаш, сложи върху петното малко крем за бръснене преди да я хвърлиш за пране.

Как да почистиш различните петна от дрехите си

Червило

Използвай лак за коса, за да премахнеш петно от червило. Напръскай плата, остави го няколко минути, почисти и след това остави в пералнята.

Бонус съвет:

Напръскай малко количество водка върху дрехите си, за да се елиминират силните миризми. Ако не разполагаш с време да изпереш носена риза, а искаш да я облечеш втори път, просто я напръскай  и изсуши със сешоара, например. Алкохолът убива бактериите, причиняващи миризма.


Виж ощеНово в Cosmo