Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Жан-Пол Готие посвети спектакъл на Пиер Карден

 

Оценка: (0/5)

Жан-Пол Готие посвети спектакъл на Пиер Карден

Авангардният моден дизайнер Жан-Пол Готие направи ревю, вдъхновено от 60-те години на 20 в., посветено на Пиер Карден, при когото е направил първите си стъпки в света на модата.

„Вие сте моят наследник“, каза 95-годишният Пиер Карден, поздравявайки Жан-Пол Готие зад кулисите. „Аз съм миналото, а вие сте бъдещето“, каза още легендата на френската мода и икона на футуристичния стил, признавайки „таланта“ и „личността“ на своя бивш асистент.

Жан-Пол Готие посвети спектакъл на Пиер Карден

Жан-Пол Готие прави първите си стъпки при Карден едва на 18 години, без да е стъпвал в модна школа. Той сигурно хареса цветовете на моите скици, които все пак не бяха лоши“, шегува се 65-годишният моден дизайнер, който посвети своето дефиле пролет-лято на „един човек на свободата“.

Виж най-интересните визии от шоуто в галерията долу:

Висша мода от Jean-Paul Gaultier за пролет-лято 2018

„В момента в модата има изключително много маркетинг, което наистина е от значение. Това ме кара да мисля за времето, когато започнах. Тогава имаше много творческа свобода, беше щастливо време, имаше много креативност, особено при Пиер Карден“, спомня си Жан-Пол Готие.

Жан-Пол Готие посвети спектакъл на Пиер Карден

В неговото дефиле манекените излизаха през кръгла врата, около която се прожектираха движещи се светлинни кръгове, предизвикващи хипнотичен ефект. Шоуто преминаваше под звуците на песента на Жак Дютрон, който пее за „професионалните плейбои, облечени от Карден и обути от Карвил.

►►► 10 модни тенденции за 2018, които да пробваш още днес

В тази атмосфера от 60-те години, моделите преминаваха, облечени основно в черно и бяло, а десените на дрехите бяха с оптични ефекти – кръгове, вълни, сфери и линии, в непрекъснато движение, следвайки движенията на манекените.

Жан-Пол Готие посвети спектакъл на Пиер Карден

Като цяло тази колекция бе по-изчистена от обикновено. „Опитах се да махна нещата, които бяха в повече. Понякога имам склонността да се разпилявам, да съм доста „бъбрив“, обяснява Готие.

Жан-Пол Готие посвети спектакъл на Пиер Карден

Той показва, че е запомнил съветите на своя ментор. „Веднъж Пиер Карден видя една от моите скици и ми каза: „Махнете това, има твърде много идеи, работете по-чисто“, припомня си той.

Жан-Пол Готие посвети спектакъл на Пиер Карден

Моделът Коко Роша, която в момента е бременна с второто си дете, доведе малката си дъщеря Йони Конран

Наличието на много азиатски манекени в ревюто напомня, че Пие Карден преди много други, тръгна да покорява света, работейки в Япония, Китай, Виетнам.

„Той бе първият във всичко“, не пропуска да подчертае Жан-Пол Готие, който не скрива възхищението си от своя учител.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo