Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Етикет на стила: запомни тези модни правила

 

Оценка: (0/5)

 
 

Спазването на дрескода може да се окаже сложна задача!

Етикет на стила: запомни тези модни правила

1. Ако се налага, може да носиш равни обувки на официално събитие

Въпреки че дрескодът може да наложи да си с токчета на официално събитие, няма нищо по-грозно от жена, носеща обувки, в които не може да ходи. Би било болезнено човек да я гледа как се разхожда, умираща от болки в краката! Ако се чувстваш по-комфортно с равни обувки, загърби мнението на хората и давай смело. Избери модел внимателно и се увери, че са семпли и елегантни. Ето пример как не само обувките на ток могат да изглеждат стилни!

Етикет на стила: запомни тези модни правила

Най-странните неща, които звездите правят на токчета

2. Свали бижутата си, когато е необходимо (включително и годежен пръстен или брачна халка)

Общото мнение, когато става въпрос за бижута, е че  са безопасни и ги носим непрекъснато с нас. Но трябва да знаеш кога да ги оставиш вкъщи. Когато се занимаваш с физическа активност, например тренираш във фитнес залата, може да не е безопасно да го правиш с бижутата си, дори да става въпрос за брачната ти халка. Изящните и фини бижута ги остави за вечерта.

3. Вместо наслояване, следвай правилото на трите

Всичко трябва да е умерено, казват експертите по етикета на стила. Това включва и броя на аксесоарите, които носиш във всеки един момент. Запознай се с третия елемент - това е шалът, шапката, коланът или палтото, които носиш над стандартната комбинация отдолу. Третата част добавя доза шик към сета и няма риск от претрупване.

Етикет на стила: запомни тези модни правила

►►►7 опасни заблуди в модата, в които да не вярваш!

4. Трябва да знаеш кога и къде да извадиш шапката си

Неприемливо е да носиш "случайни" шапки (като спортни с козирка), когато си на закрито, по време на хранене или когато се запознаваш с някой. Може да носиш своите фешън модели, когато си на сватба, на официално мероприятие, градински партита... Все пак имай предвид, че трябва да я махнеш, ако възпрепятсвташ гледката като например на сватбена церемония или театър.

Етикет на стила: запомни тези модни правила

5. Не се плаши от брошките

Брошката никога няма да излезе от мода. Може да я добавиш и към официална рокля, и към ревера на елегантния си блейзер. Тя компенсира присъствието на други бижута и в същото време придава супер женствен и елегантен завършек на всяка визия.

Етикет на стила: запомни тези модни правила

6. Никога не подгъвай ръкавите си

Това може да е идеята на цялостната визия, но навитите ръкави винаги придават небрежен вид. 

7 звезди, които изглеждат секси САМО на червения килим

7. Обличай се подходящо спрямо повода и времето

Обърни внимание на дрескода, когато посещаваш дадено събитие, за да покажеш уважение към домакина. Човек трябва да бъде винаги предпазлив с времето и температурата навън.

8. Може да оставиш максимум две разкопчани копчета на ризата си

Всичко друго би изглеждало твърде лежерно и небрежно. Закопчаването пък до горе може да изглежда твърде сковано и строго. 


Виж ощеНово в Cosmo