Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Депресивен стил: какво е и как да се справиш с него

 

Оценка: (0/5)

 
 

Разказваме за феномена "депресивен стил".

Депресивен стил: какво е и как да се справиш с него

Какво е депресивен стил? Може би си мислиш, че става въпрос за драматичен стил, за гръндж или за различни посоки на японския стил. Не, не е така. Искаме да поговорим за нещо друго.

Виж коя е била модната тенденция в годината ти на раждане (снимки долу):

Модни тенденции от годината, в която си родена

Стилистът Любов Романова споделя своите наблюдения по темата.

Искам и мога

Депресивен стил: какво е и как да се справиш с него

Когато преподавам уроци по стил, забелязвам много интересни промени, които се случват с моите студенти. Тези, които никога не са се сблъсквали с познания в областта на модата и стила, могат да се развиват с невероятна скорост в овладяването на знанията за това как да се комбинират цветове, изравняват пропорции, съчетават отделните дрехи и стилове.... Но има и друга категория студенти, които идват с известни знания и за тях е трудно да се отърват от шаблоните. Обучението не е лесно, но в крайна сметка с малко повече работа се стига до момента, в който могат да обличат подходящо не само себе си, а и други хора.

►►►10 причини, заради които "нямаш какво да облечеш"

Мога, но не искам

Депресивен стил: какво е и как да се справиш с него

Има и друга категория жени, които идват при мен да учат. Те научават всичко перфектно: създават зашеметяващи колажи, предават домашното навреме и усъвършенстват работата си. Но! Те не могат да се обличат. Те носят едно и също нещо, без да се опитат да отидат отвъд образа, който някога са изградили. Страх ги е да се открояат от тълпата, страхът от осъждане (от приятели, съседи, колеги...) ограничава техния талант и способност. Тъжно е, че много жени не се чувстват свободни да изразяват себе си чрез облеклото. Това е: те могат, но не смеят.

►►►5 лесни начина визията ти да изглежда "скъпа"

Искам, но не мога

Депресивен стил: какво е и как да се справиш с него

Има и друга категория жени - тези, които не могат да се обличат. Само при такива жени се наблюдава така наречения депресивен стил. Колкото и да се говори за стил, тенденции, пропорции, цветове...само нещата, които попадат в категория"харесвам", ще бъдат носени. Или избират позицията "като всички": ако навсякъде се продават камъни и пайети, то аз също ще го нося.

Друга позиция е "черно или сиво" (понякога "бежово"). Целият гардероб е в черни и сиви нюанси. Нямаме нищо против елегантното черно или сиво! Но в "депресивния стил" се наблюдават, по правило, старомодни и евтини тъкани.

Излез от сянката

Депресивен стил: какво е и как да се справиш с него

Често, разглеждайки гардеробите на клиентите, се натъквам на факта, че в гардероба на една жена има 7 пуловера, изработени от евтин полиестер. Но ако бе събрала парите (макар и постепенно) и купила един пуловер от качествен кашмир или мерино, тя можеше да изглежда далеч по-стилна. "Депресивният стил", разбира се, не е засяга творчеството и свободата да се самоизразяваш. Става въпрос за твърдата рамка, за ограниченията и невъзможността да се измъкнеш от стереотипите и наложените шаблони.

Опитай се да се отдалечиш от това, което те ограничава и не ти позволява да се развиваш. Възприемай стила си като игра. Лесна, забавна, понякога дори абсурдна, но пълна с живот! Новото и различното, което обличаш, носи нови впечатления и възможности.


Виж ощеНово в Cosmo