Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

ЧРД, Harper's Bazaar! 150 години мода и стил

 

Оценка: (0/5)

 
 

Днес Harper's Bazaar празнува своя 150-и рожден ден!

ЧРД, Harper's Bazaar! 150 години мода и стил

Най-старото, излизало без прекъсване (дори и по-време на Втората световна война) модно списание в света дебютира на 2 ноември 1867 г. с мисията да „погледне“ към живота на жените през призмата на модата. Век и половина по-късно Bazaar не променя своето ДНК, поставяйки на звездния небосклон плеяда от творци, модели и личности, които записват със златни букви имената си в модната история, и показвайки не само най-актуалните тенденции, а и че е тяхно олицетворение.

Неслучайно попдивата Михаела Филева грее от корицата на българския ноемврийски Bazaar в римейк на една от култовите корици от брой декември 1959 г., заснета от Ричард Аведон. Чаровна. Пленителна. И много секси. Михаела е истинска и неподправена. Ето какво сподели тя пред Bazaar.

Интервю: Евгения Александрова.

Фотограф: Момчил Христов.

Редактор мода: Константин Стойнов.

Коса: Ники Тонев за Hair Box.

Грим: Марина Чанева.

Асистент фотограф: Виктор Младенов.

Harper's Bazaar:Винаги ли си искала да станеш певица?

ЧРД, Harper's Bazaar! 150 години мода и стил

Михаела Филева: Много се лутах. Като съвсем малка мечтаех да съм адвокат, после вярвах, че ще бъда световноизвестен пианист, за кратък период дори бях убедена, че някой ден ще съм танцьор на Майкъл Джаксън. Пораствайки, основната дилема беше дали да продължа с образованието си на програмист и да се опитам да се реализирам в финансово по-сигурната среда на IT сектора, или да следвам сърцето си. Очевидно е кое избрах… и съм много благодарна на майка ми, че за разлика от повечето „разумни“ родители в тази ситуация не оспори избора ми и ме остави да си чупя главата.

H.B.: Ти безспорно много уверено, смело и категорично се изкачи по стълбата на успеха. Ако трябва да направим кратка ретроспекция на последните години, как би обобщила постигнатото до момента?

М.Ф.: Благодаря за милите думи. Предполагам, че в отговора на този въпрос е мястото да се „изхвърля“ с „невероятните“ ми постижения за изминалата година, нали? Да изпадаме в конкретни изброявания на къде, какво и как ми се е случвало, обаче ми се струва излишно и малко егоцентрично. Не искам да доскучая на читателите ви. Ще кажа само, че последната ми година беше изключително цветна и запомняща се. Смея да твърдя също - една от най-хубавите и смислените до момента, научих много уроци, по-силна съм, по-уверена и все по-здраво стъпила на земята.

H.B.: Има ли формула за успех?

ЧРД, Harper's Bazaar! 150 години мода и стил

М.Ф.: Разбира се, че има, но тя е различна за всеки и за нея може да се говори само ретроспективно. Няма универсални правила за постигането на каквото и да е. Единственото, което важи за всички, е, че без отдаденост, трудолюбие и дисциплина шансовете рязко намаляват, не е лошо и късметът да е на твоя страна... и после търпение.

H.B.: Тази година Harper's Bazaar отбелязва 150 години от създаването си. Като най-старото модно списание в света винаги се стреми да диктува правилата в модата. Какво е за теб модата?

ЧРД, Harper's Bazaar! 150 години мода и стил

М.Ф.: Модата за мен е език за общуване, още един начин да изразявам себе си, освен чрез музиката. Само с поглед да бъде поне отчасти разбран целият потенциал на многоликата ми същност.

H.B.: На коя модна тенденция не би дала вот и защо?

ЧРД, Harper's Bazaar! 150 години мода и стил

М.Ф.: Така и не разбрах тренда на панталоните с кант, приличащи на спортно долнище, които слагаш с обувки на висок ток.

H.B.: Какъв трябва да е мъжът до теб?

М.Ф.: Винаги съм се влюбвала в добри момчета със свободен дух, с умове, които да ме провокират. Такива, които с отношението си към мен да ми показват уважение и взаимност.

Цялото интервю можете да прочете в Harper's Bazaar ноември, който ви очаква в разпространителската мрежа.


Виж ощеНово в Cosmo