Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 опасни заблуди в модата, в които да не вярваш

 

Оценка: (0/5)

 
 

Много жени са склонни да вярват на различни митове и заблуди по отношение на стила.

7 опасни заблуди в модата, в които да не вярваш

С течение на времето модата се променя и развива. Любимо ни е, например, остарялото схващане, че чантата трябва да съответства на обувките, което е в главата ти като таблицата за умножение. Но не ти ли се иска да пробваш нова, по-модерна и различна визия и да разчупиш правилата? Все пак не трябва да сме клонинги, а да подчертаем индивидуалността си, нали? Днес е важно да погледнеш отвъд границите без да робуваш на клишета.

Уроци по стил от нюйоркчанките

Интуицията в модата изисква силна база от познания, но като за начало ще ти помогнем да отхвърлиш най-големите стереотипи за облеклото, което носиш! Това са 7 основни погрешни схващания за стила!

1. "С черното винаги изглеждаш по-слаба."

7 опасни заблуди в модата, в които да не вярваш

Наистина е така, но ако избереш правилната кройка. С безформените силуети или обемни форми ще изглеждаш като заплашителен облак, от който всички ще искат да избягат.

Същото важи и за строгите черни костюми. Те не са за всеки, особено, ако си решила да го носиш през деня. В случай, че не си блондинка и няма контраст, рискът да изглеждаш бледа и тъжна е доста голям.

Като допълнение към изцяло черната визия, винаги избирай контрастни акценти!

2. "Светлите дрехи добавят обем."

7 опасни заблуди в модата, в които да не вярваш

В правилните съчетания това не е така. Ето един добър вариант: към белия сет добави тъмен блейзер, който стига до средата на бедрата - така добавяш вертикален контраст, който издължава фигурата ти!

►►►ВИЖ ТУК: 12 модни урока, които трябва да знаеш!

3. "Ярките акценти винаги работят."

7 опасни заблуди в модата, в които да не вярваш

В повечето случаи - да, но не винаги. Много зависи от чертите на лицето, например. Външният вид също е изграден на базата ан контрасти и акценти, затова в случай, че си с по-класически черти е добре да се изгради хармоничен стайлинг, що се отнася до съчетание на цветове и дрехи.

4. "Слабите момичета могат да носят всяка тенденция."

7 опасни заблуди в модата, в които да не вярваш

Дори моделските пропорции имат своите особености. Обиколките са само цифри, така че слабите момичета не могат да бъдат поставяни под общ знаменател. Ако една рокля никога не може да изглежда по един и същи начин и в никаъв случай килограмите не определят дали ще ти стои зле, добре или перфектно! Също така не забравяй чертите на лицето! На едно секси излъчване едва ли ще стои добре кукленска, бонбонена рокля, нали?

►►►ВИЖ ТУК: 15 модни правила, които не трябва да спазваш!

5. "Стилист да определи какъв типаж си и какво ти отива, е най-добрия вариант да изглеждаш добре."

7 опасни заблуди в модата, в които да не вярваш

Топло, но не горещо. Това ще ти помогне някъде към 70 %. Останалата част (да не кажем повече) се определя от настроението ти, твоята личност и характер, което е важно да се подчертае. 

В допълнение, с възрастта или след раждането жената се променя. И дори очите ти все още да са сини, то вече може да си на романтична вълна и да ти се носят по-женствени рокли. Важно е да чувстваш, че има баланс.

6. "Достатъчно е веднъж завинаги да намериш своя собствен стил."

7 опасни заблуди в модата, в които да не вярваш

Намери своя стил и се затвори в него като в капсула - скучен и примитивен. Стилът трябва да се променя и развива заедно с теб. Не се страхувай да експериментираш, да пробваш необичайни неща и нови тенденции. Излез от зоната си на комфорт!

7. "Женственият силует трябва да има акцент в талията."

7 опасни заблуди в модата, в които да не вярваш

Да подчертаеш талията си е важно и необходимо, но има и други методи. Твърде явното подчертаване на талията не е за момичетата с коремче или, особено, с големи бедра. В този случай свободните силуети работят много по-добре за теб. 


Виж ощеНово в Cosmo