Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Знаци, че лятната ти свалка ще преживее есента

 

Оценка: (0/5)

 
 

Открихте се това лято на плажния бар и между два коктейла решихте, че сте един за друг. Или поне сте един за друг, докато трае ваканцията ви.

Знаци, че лятната ти свалка ще преживее есента

Няколко горещи, потни, страстни нощи по-късно в главата ти започва да се прокрадва мисълта – дали това е просто безобидна свалка или има потенциал да прерасне в истинска връзка, когато шотовете текила и морският бриз не замайват главите ви? Нека проверим.

Как да го възбудиш според месеца му на раждане

1. Можете ли не само да правите секс, но и да водите истински разговор?

Полезно и интересно определение на термина „лятна свалка“ взимаме от речника Urban Dictionary: “сексуално приключение без обвързване и драма, което трае само през лятото“. Но ако ти търсиш нещо повече от сексуално приключение, може би е време да се запиташ дали би искала да си прекарваш време с този мъж, ако възможностите да правите секс не съществуват. Ако това ти се струва скучно, кой би предположиш, че предпочиташ да си говориш с оператора на кабелната си телевизия за месечната си сметка, отколкото с лятното си увлечение, значи не ти се иска да имаш връзка с него.

►►► Виж тук как да му отговориш, ако ти праща смесени сигнали!

2. Двамата имате ли едно и съща визия за връзките?

Дали любовта ви ще отлети с първите есенни листа зависи до голяма степен и от теб.
Дали любовта ви ще отлети с първите есенни листа зависи до голяма степен и от теб.

Ти не искаш сериозно обвързване. Той, от друга страна, е готов веднага да се пренесе у вас и да се „загнезди“ там поне до пролетта. Здравей, конфликт! Дори да продължите да се виждате, ако партньорът ти иска повече от теб, отколкото си способна или готова да му дадеш (или обратното), важно е да поговорите за тези неща по-рано, за да не ви се налага да правите компромиси след това. 

3. Дори да не усещаш пеперуди в стомаха си сега, смяташ ли, че те могат да „запърхат“ след време?

Това е интересна дилема и тя не е свързана само с летните свалки, но и до голяма степен с бързо разрастващата се култура на онлайн срещите. Хората се виждат с кой ли не и си тръгват също толкова бързо, ако не усетят, че човекът срещу тях е 100% „техния“ човек. Ако си в нова връзка, съветваме те да се замислиш дали ти усещаш сериозни искри още в началото и ако не е така – дали има потенциал чувствата ти да станат по-силни с времето. Разбира се, има случаи, когато си абсолютно убедена, че химията между теб и отсрещния човек не съществува. Но ако усещаш дори минимален потенциал, струва си да дадеш шанс на случващото се да се превърне в нещо по-сериозно. Поправете ни ако грешим, но някои от най-добрите връзки започват с репликата „Д излизам с този? Никога“, последвана от „Ние не се срещаме сериозно, просто правим секс“ и накрая „Уау, това е нашата втора годишнина заедно“.

Кой филмов герой отива на твоята зодия

4. Кой е най-големият ти страх относно скъсването?

Еха-а! Това може да сте вие... ако не те е страх да анализираш чувствата си.
Еха-а! Това може да сте вие... ако не те е страх да анализираш чувствата си.

Ако не си напълно убедена, че трябва да продължиш да излизаш с лятната си свалка, но се чудиш дали да прекратиш взаимоотношенията ви, помисли откъде идва колебанието ти. Дали се страхуваш да не нараниш човека? Страх те е да останеш сама? Или ще ти липсва да прекарваш време с него? 

За съжаление, в нашето общество все още върлува стигмата за „самотните“ жени. Това поражда чувството на страх, че не само си сама и следователно нежелана, но също че трябва да се обясняваш на останалите за избора си. Страхът при някои хора е толкова силен, че хората остават във връзки, които нямат потенциал. Само и само да имат някого до себе си и обществото да ги остави намира. 

Страхът от нараняване на партньора също е реален. Когато усетиш, че искаш да си тръгнеш, но не искаш другият да се чувства зле или ти да излезеш „кучката“. Макар да е трудно да разграничиш кое те спира да скъсаш с партньора ти – страхът да не останеш сама или този да не го нараниш, важното е да разграничиш двете усещания и щом откриеш правилната причина да действаш, преди да си пожертвала собствената си психика в неравната битка между разум и чувства.

►►► Виж тук 9 сигнала, че той скоро ще скъса с теб!

5. Как сегашната връзка се вписва в контекста на предишните ти?

Ако се замисляш дали трябва да останеш с лятната си свалка, полезно би било да обърнеш поглед към предишните ти връзки. Случвало ли се е да прекратяваш връзка при първите наченки на конфликт? Имала ли си склонност да се застояваш във връзка без бъдеще? Ако не си сигурна какви са точните тенденции в любовния ти живот, помисли какви съвети са ти давали приятели в миналото. 

6. Бонус въпрос: Готов ли е той да споделя с теб есенните ти хобита?

Дълги разходки из затрупаните с есенни листа улици, пиене на кафе в любимото ти, уютно кафене, излети из близката планина или правене на сладко от ябълки? Дали той иска да прекара с теб време не само в леглото, но и правейки някои от любимите ти неща? Ако отговорът е „да“ и ти искаш той да споделя есенните моменти с теб, значи си готова лятното приключение да продължи по-дълго, отколкото си планувала в началото (под влияние на текилите и омайващия шум на морските вълни).


Виж ощеНово в Cosmo