Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Защо жените и мъжете започват да си приличат

 

Оценка: (0/5)

 
 

Социолозите и психолозите смятат, че мъжте и жените са започнали все по-малко да се различават един от друг. 

Защо жените и мъжете започват да си приличат

Или пък са възприели някои характерни черти на противоположния пол. И какво пък – това може би е за хубаво?

Как водиш любовните си връзки според зодията ти

Сексът е като боулинга

По времето на бабите ни невинноста във всеки смисъл на думата е била едва ли не най-скъпото за едно прилично момиче. Днес, ако един новоизлюпен мъж се напие в бара от мъка и тихичко се изпусне: „Тя е имала друг мъж преди мен”, – ще му извикат бърза помощ. Сега вече мъжете трябва тайно да се измъчват от мисълта дали издържат конкурентната битка с отбора „бивши”. А също и доста повече омъжени жени съзнателно си хващат любовници, за да разнообразят сексуалния си живот. Въобще не действат по схемата: влюбва се, не може да живее без него, ще напусне мъжа си. Американските социолози казват, че броят на тези жени за 50 години се е увеличил от 2% от омъжените дами на 9%.

Това, че в днешно време момичетата са станали по-сексуално активни и практически не отстъпват на мъжете нито по инициативност, нито по брой на партньорите, е факт, който вече се приема за норма. Настъпва така наречената десакрализация на секса: той не е нещо тайно и недостъпно. Това води до факта, че изострените отношения от любовните занимания са по-малко, хората имат нужда от разнообразни техники, партньори, обстоятелства, за да изпитат силна възбуда.

Кой е шефът вкъши?

Защо жените и мъжете започват да си приличат

Семействата, в които жената печели повече от мъжа, в днешно време не са рядкост. „Знаеш ли, че съм скапана от работа, остави ме да си почина...” – хвърля дистанционното на телевизора или взима да чете списание. И това не е само мъжки сценарий за вечерта. А фразата „Аз нося парите вкъщи!” – е нормален женски аргумент в споровете.

От една страна, облагодетелствани са мъжете, които по-рано са били осъждани и наричани чехльовци. Сега вече те не се срамуват толкова от начина си на живот и от положението си. Само че в днешното общество жената все още се чувства жена, когато по-силен мъж се грижи за нея, въпреки традиционните борбени и самостоятелни жени. Времето ще покаже дали ще можеш да живееш в свят, в който изпълняваш ролята на майка хранилница в семейството.

►►►10 каегорични знака, че саботираш връзката си

Като отвързано куче

„Ще закъснея – отивам на бар!” Или: „Извинявай, но забравих да те предупредя, че ще излизам с приятели”, днес така говорят с половинките си не само мъжете, но и жените. Свобода вкъщи, свобода във връзката – това е много приятно. Но колкото и да е странно, и това нещо си има минусите. Партньорът ти ще има много свободно време, което трябва да запълни с нещо, а това не за всекиго е лесно.

Ти и твоята любов!

Защо жените и мъжете започват да си приличат

Американските социолози отбелязват, че около 15% от двойките се разделят, защото нито един от партньорите не е искал да зареже кариерата си, заради любовта. Съвременното момиче, което трябва да избира между интересно работно предложение в друг град и любимия мъж (който не може да се премести заради своята позиция), предпочита професионалното развитие. В крайна сметка е по-трудно да си намериш хубава работа, отколкото съпруг. Точно така! Пък и момичетата не бързат много да се омъжват – мнозина са доволни и на брака на хартия, без да живеят с половинката си.

През XXI век е модерно да си човек, който не се поддава на чувствата. Жените се наслаждават на тези чувства в сериалите (по същия начин, по който мъжете изпускат агресията си, гледайки боксови мачове). Но въпросът не е само в това. Европейката (за разлика от източната жена) се стреми да осигури безоблачното си бъдеще, за да може да изхранва себе си и децата си в случай на развод например. Като казах деца...

Кои характеристики на зодията те правят кофти гадже

Да почакаме с децата

Психолозите, които смятат, че се включва биологичният часовник на жените, искащ бебе при съвместна любов, отчаяно дигат ръце. Оказва се, че в САЩ вече мъжете предлагат на жените да си имат бебе, а не обратното.

Съвременните медицински технологии позволяват да имаш деца по-късно, в сравнение с предишните години. Биологическият часовник напомня за себе си не на 25, а на 35. И тези десет години жената иска да си ги изживее за себе си, да направи кариера, да пътува. Сега мъжът и жената приблизително на една и съща възраст започват сериозно да се замислят за деца – когато вече са решили психологическите си въпроси за самоидентификация. Това не е нито хубаво, нито лошо, просто децата в такива семейства се възпитават по-осъзнато.

Мълчи, съпруже!

Защо жените и мъжете започват да си приличат

Силата ти е в твоята слабост? Това е в миналото. „Оу, колко си уме-е-е-ен! Не бих се сетила...” – този начин на общуване вече не е на мода, макар че и до днес работи. Сега актуалното е: „Васко, не си прав, защото...” Да поставиш опонента си на мястото, без значение от пола му, в миналото се е смятало за шовинистичен лукс. Днес жените постъпват така без да обръщат внимание, че накърняват мъжкото му его. Мнението, че жените са по-ниско интелигентни от мъжете, не е издържало критиката още отдавна. Това, че жените могат да се реализират в различни сфери на живота, позволява на всеки да намери заниманието, което му харесва. И плюс това, безусловно.

Скъпа, още една минутка!

Защо жените и мъжете започват да си приличат

Кой си оправя бретона в банята и се суети пред огледалото? Той, твоят любим. Мина времето, когато мъжете бяха леко симпатични маймуни и мрънкаха на приятелките си, които по половин час си оправяха бретона. Сега мъжете прекарват сума ти време в шопинг и грижа за себе си.

Контенето на мъжете въобще не е нова тенденция. При високо материално състояние мъжете винаги са могли да си го позволят. Демонстрирането на статута и сексуалната привлекателност с помощта на външния вид е норма, която с течение на времето се различава само по формата на изразяването си. А в днешно време масовата култура диктува модата.

При кого остава детето?

„Ти се махай от тук, но детето остава с мен!” – сега така говорят и мъжете. Според психолозите заинтересоваността на мъжете от възпитанието на децата е правило. И понякога те се справят с тази задача даже по-добре. Затова сега и на Запад, и у нас жените трябва да доказват, че могат да дадат не по малко на детето от баща му. Лошото в тази ситуация е само това, че хората решават „родителския” въпрос, прибягвайки до съдебен процес. По този начин травмират детската психика. Биха могли да се договорят помежду си.

►►►Защо е толкова полезно да се караш с половинката си

Критичните дни

„Нервите ми не издържат. Имам нужда от помощ!” – можеш да го чуеш не само от жените. Мъжете все по-често започват да се оплакват от здравословни и психологически проблеми. Те признават открито, че имат нужда от помощ и подкрепа. Не живеят вече на принципа „Ще се държа до последно, а в краен случай винаги може да се напия”.

Жените отдавна си мечтаят мъжете да станат по-чувствителни. Днес това е така: с психология и себепознание се занимават все повече мъже. И у нас дойде модата да се обръщаш към психотерапевти и сексолози. Мъжете започнаха да признават слабостите си – дано това да удължи продължителността на живота им.

Боли ме главата!

Защо жените и мъжете започват да си приличат

„Мила, аз те обичам, но нека да правим секс след седмица. Боли ме главата”. Мъжете, за чиято неуморна похотливост са създадени толкова вицове, съвсем спокойно се отказват от секса заради сън и вкусна храна. Проблем?

Освен десакрализацията на секса и силният стрес, и начинът на живот влияе на мъжкото либидо. Днес напрежението може да се свали с компютърна игра, а и със сума ти удоволствия, без напрежение. А постоянният стрес в големия град и начина на живот, в който с настъпването на нощта активният живот не спира, води до това, че сексът вече не е най-интересното в живота. Но пък...

„Искам любов!”

Мъжете често тряскат вратата под носа на жените с тези думи. И не отиват при някоя млада и красива, а при „човек, който ме разбира”. Преди време мъжът рогоносец недоумяваше: „Какво не ѝ е стигало? Палто ѝ купих, на почивка я водих, не съм я бил...”. Сега жените са в недоумение. Днешните мъже искат емоционален и интелектуален контакт с тях.

Когато хората не работят до състоянието „падна и откърти”, личностната психологическа характеристика играе все по-голяма роля, а съвместимостта вкъщи в съвременния градски начина на живот вече не е толкова важна.

Несъмнено това са някои моменти от днешните отношения между половете. Колкото двойки, колкото хора – толкова и ситуации. Психолозите и социолозите утвърждават, че никой още не може да се приспособи към сложната ситуация. И наблюдават отстрани.


Виж ощеНово в Cosmo