Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Уроците, които научаваш от първата си раздяла

 

Оценка: (0/5)

 
 

Честно казано, единственото хубаво нещо около първата ти раздяла е, че ти е ПЪРВА и никога повече няма да се повтори.

Уроците, които научаваш от първата си раздяла

Като се замислиш, ползотворните изводи от късането с гаджето не са изцяло негативни. Раздялата с любимия ти помага да научиш много за себе си като личност, а и ти дава извинение да останеш няколко дни на дивана, гледайки сериали със сладолед в ръка.

Как изглежда любовната мъка в снимки

Виж кои са 10-те най-важни урока, които човек научава само при първата си раздяла с този, който е смятал за човек на живота си:

1. Има причина за израза „разбито сърце“.

Да, причината е, че чувстваш не само сърцето, но и цялото си тяло като сгазени с влак, изстискани като лимон, разбити като яйце на паважа. Най-гадното и болезнено чувство на света. Но (подсказваме) с времето то отшумява.

2. Всичките глупави клишета за това как ще преодолееш любовната трагедия са верни.

Сещаш се, стереотипни фрази от рода на „Каквото има да става, ще стане“ и „Отнема половината време, което си била във връзка, за да преживееш раздялата“. Клише е, че всяко клише съдържа частица истина, но е точно така.

3. Вероятно си инвестирала твърде много в тази връзка.

И това е в реда на нещата. Романтичните взаимоотношения ти помагат да осъзнаеш какви ли не факти – както за себе си, така и за хората около теб. И едно от тези неща е да разбереш, че трябва да отделяш повече време за своето собствено „аз“. Да го обичаш, глезиш и обръщаш внимание постоянно. Да се постараеш да го превърнеш в умерен егоист. Да проумееш, че дори следващия път да ти се иска да прекарваш цялото си свободно време с новата си тръпка, трябва да поставиш граници и да намериш перфектния баланс.

►►► 13-те най-лоши начини за раздяла

4. Ще се изненадаш колко зла си станала към околните.

Може би ще изпиташ неистова нужда да хвърляш тежки предмети по преминаващите от другата страна на улицата влюбени гълъбчета (как смеят да са щастливи, когато ти буквално ще се счупиш на две от пронизваща болка?!). Злобата и отмъстителността не са ти присъщи, но разбитото ти сърце е отворило врата за тях. Все пак, природата не търпи празно и за кратко време, любовта може да заеме мястото на омразата. Негативните чувства също скоро ще се изпарят, но ще те научат да бъдеш по-сдържана и да преценяваш държанието си по-старателно.

5. „Окончателната развръзка“ е пълна глупости.

Поне в повечето случаи. Героите от романтичните филми винаги получават „окончателна развръзка“, обикновено по време на сърцераздирателен разговор. По време на него единият или и двамата ще пролее по някоя сълза, а раздялата накрая ще приключи с приятелска прегръдка. Е, в реалния живот единия не се обажда на другия с дни и седмици, докато накрая другият не го издебне зад ъгъла на любимото му кафене, крещейки, че иска обяснение за случващото се. Или някакъв подобен сценарий. Каква приятелска прегръдка, какви споделени сълзи! (Ако първата раздяла с гаджето в живота ти е протекла като първия пример, то поздравления, повечето от нас са нямали такъв късмет.)

Любовни ретро илюстрации за романтичката в теб

6. Приятелите ти наистина са най-голямата ти подкрепа.

Дори (вероятно) да си ги игнорирала, докато си витаела високо в облаците на безметежната си любов, най-добрите ти приятели ще заемат стартова позиция, за да те утешат след раздялата. И това е доказателството, че те са истински светци. Следващият път ще си научила урока си и няма да ги пренебрегваш толкова много, когато започнеш връзка.

7. Ще мине повече време, преди да пожелаеш да излизаш отново, отколкото си мислиш.

Ще ти се иска да си стоиш в стаята много повече, отколкото да излизаш, но и това ще премине.
Ще ти се иска да си стоиш в стаята много повече, отколкото да излизаш, но и това ще премине.

Което ще доведе до неколкократно повторение на следната ситуация: обличаш си най-секси роклята, слагаш грим, пускаш някоя песен за настроение, излизаш... и няколко минути по-късно се връщаш, за да се тръснеш върху леглото и намокриш възглавницата със сълзи. Спокойно, отново ще се наслаждаваш на лудешко излизане с момичетата. Просто ще ти отнеме време.

►►► 12 начина да преодолееш по-лесно раздялата

8. Ще ти трябва среща с „момче-палачинка“, за да влезеш обратно в играта.

Сещаш ли се как майка ти е казвала, че първата палачинка е за кучето? Да, първата палачинка почти винаги изгаря или се къса, така че не става за ядене. Е, на теб ще ти трябва нейният любовен еквивалент, ще го наречем момче-палачинка. Наясно си, че то е далеч от перфектно, но това ти дава възможността да не се напрягаш кой знае колко покрай срещата с него. Идеално, за да изтупаш от прахта флиртаджийските си навици и да се върнеш в играта с гръм и трясък!

9. Много по-силна си, отколкото си мислиш.

Можеш да преодолееш любовната мъка по бившия! И ще го направиш! Но ти трябва малко помощ от близките, в което няма нищо срамно. Хората се нуждаят от хора. Нормално е.

10. Ако можеш да преодолееш тази раздяла, ще можеш да преодолееш всяка друга.

Най-добрият извод от първата раздяла е, че тя е най-трудното изпитание, през което трябва да преминеш. Може би, защото изпитваш напълно ново чувство и незрялото ти сърчице не знае как да се излекува. Всички останали раздели (а те ще бъдат повече от една) ще ти се сторят по-леки. Слава Богу.


Виж ощеНово в Cosmo