Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Токсичен партньор ли си

 

Оценка: (0/5)

 
 

Aко ти се налага често да седиш образно казано с противогаз, за да не го отровиш, то обезателно чети и надолу!

Токсичен партньор ли си

Трудно е да си признаеш, но тези няколко често срещани навици, на които ще ти обърнем внимание, те правят токсичен партньор.

Понякога токсичните връзки стигат и до новините, обикновено за убийства. Не е нужно да стигате дотам, за да сте в отровни отношения с твоето мило. Някои дребни постъпки всеки ден също са сигурен признак, че си токсичен партньор. Понякога дори не осъзнаваш, че с поведението си тровиш връзката ви и това няма да доведе до нищо хубаво.

12-те зодии и от коя са най-големите кучки

Освен физическото насилие, има и някои други признаци, че нещата не вървят, но сме склонни да ги пренебрегнем. Неща като постоянната критика, непрекъснатите оправдания, презрението и студеното отношение.

►►► "Не ме обичаш" и още неща, които да не му казваш!

В тези категории има много нюанси, които тровят връзката. Добрата новина е, че има много начини да ги преодолееш и да заздравиш връзката. (Освен когато има физическо насилие. Това е сигурен сигнал, че трябва да я приключиш веднага.)

Никога не поемаш вината

Ако винаги имаш проблеми с партньорите си, може би всъщност проблемът е в теб. Ако си склонна винаги да обвиняваш тях за всичко, но никога не виждаш своята вина, може би е време да си поемеш отговорността.

Казваш неща, за които после съжаляваш

Казана дума, хвърлен камък. Ядни слова като „Какъв ти е проблемът“ и „Ти си луд“, например, предизвикват още повече яд и често водят до неприятно реакции. Специалистите съветват първо да провериш фактите, вместо да стигаш до грешни заключения и да изпадаш в пасивно-агресивни състояния.

Винаги става твоето

Друг често срещан тип поведение е отказът да приемеш мнението на партньора, далеч отвъд обикновения инат. Това може да навреди на партньора ти и той да започне да мисли, че не зачиташ мнението му. Започни да го изслушваш.

Кои представители на зодиака са най-коварни

Зависима си от връзката

Отровата в отношенията не идва само от това как третираш партньора си, но и как третираш себе си. Ако разчиташ само на връзката си, за да се чувстваш добре, вероятно имаш проблем, който трябва да разрешиш. Иначе нещата може да ескалират до заплахи за самонараняване или дори самоубийство. Ако сериозно си си мислила, че ако те напусне, ще се самоубиеш, най-добре прекрати връзката и потърси помощ веднага.

Умишлено наказваш партньора си

Колкото и безобидно да звучи, психолозите съветват да не наказваш партньора си с мълчание или отказ за секс заради дребни прегрешения, защото това е знак за манипулация. Макар да си мислиш, че просто му даваш урок, има по-добри начини да му покажеш, че си сърдита за нещо. Например ако все забравя да купи хляб, по-добре не му се цупи, а му кажи, че вечерята ще се забави, докато той отиде до магазина, за да купи хляб. Както при децата, така и при големите хора крясъците и дудненето не помагат особено.

►►► Не прави това, за да не избяга той от теб!

Пляскаш го „безобидно“ по време на разправии

Неотдавнашно проучване на американския Център за предотвратяване на физическото насилие го определя и като „шамари, бутане и блъскане“. По тази дефиниция пет милиона американски мъже са се оплакали от физическо насилие само за миналата година. Линията между шамар, който не оставя белези и сериозният бой, е тънка, но и двете са неприемливи. Освен това, психолозите смятат, че дори „безобидните шамари“ са признак за неумение за изразяване на чувствата, така че най-добре се отдръпни от връзката и потърси помощ.

Какво предизвиква у него ярост по зодии

Изводите:

При наличието на подобни прояви, е най-важно първо да приемеш, че има проблем. Така връзката ви може да успее и ще добиеш способността да се справяш по-добре занапред.

Често хората не осъзнават, че подобно поведение е вредно, но след като разберат, че то вреди на връзката им, имат желанието да го променят.


Виж ощеНово в Cosmo