Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Свободна или обвързана: кое е по-доброто за теб

превод: Амалия Паунова
 

Оценка: (5/5)

 

 

Свободна или обвързана - виж кои са хубавите и кои лошите страни!

Периодът преди да навършиш 30 е време за експерименти и развитие. Но дали е по-добре да си свободна или обвързана? Разглеждаме добрите и лошите страни, за да си решиш сама.

Свободна или обвързана: кое е по-доброто за теб

Човек винаги е склонен да си мисли, че тревата от другата страна на оградата е по-зелена и да е недоволен от ситуацията, в която се намира. Това е особено валидно за въпроса дали е по-добре да си обвързан или свободен.

Хората винаги се чудят дали е по-добре да са заедно или сами, свободни или зависими. „Обикновено живеем живота си в опит да балансираме между нуждата ни да го споделяме с някого и нуждата ни от свобода“, казва Пеги Воън, автор на книги. „Ако нарушим баланса, започва да ни се струва, че нещо ни липсва.“

Ако си в стабилна връзка, сигурно ти харесва чувството за принадлежност. „Но в един момент тази принадлежност може да стане прекалено ограничаваща и започваш да изпитваш нужда да си върнеш контрола над живота“, казва тя.

Ако си сама и свободна, сигурно независимостта ти харесва, но в един момент започваш да се чувстваш самотна и да търсиш другар. Ако отново създадеш стабилна връзка, цикълът започва отново. Това може да се превърне в рутина за цял живот – връзки и раздели, бракове и разводи, ако не проумееш процеса.

И при двете състояния губиш нещо и печелиш нещо друго, но не трябва да се отказваш от положителните страни на алтернативата.

Свободна или обвързана: кое е по-доброто за теб

Обвързването не трябва да означава загуба на свободата, смята Кати Юил, съветник по житейски въпроси. „За да откриеш удоволствието от това да си необвързана или във връзка, трябва да съчетаеш добрите страни на двете ситуации и да определиш какво значи да си свободна или обвързана“, казва тя.

Воън заключава, че търсенето на връзка, базирана на честност, уважение, и доверие, ще задоволи нуждата ти от независимост и принадлежност и ще те спаси от вечното търсене на по-зелената трева.

 


Виж ощеНово в Cosmo