Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Страхуваш ли се да бъдеш сама?

 

Оценка: (0/5)

 

Целувай много
жаби, но скочи
в обятията само
на принца

Замисли се дали не прибързваш
с всяка нова връзка

Страхуваш ли се да бъдеш сама?

Има жени, които влизат от безмислена връзка в още по-безмислена такава. Те бързо откриват, че нещата няма да проработят, защото пак са попаднали на грешния човек, и се втурват да търсят друг. Това не е лош късмет, а страх – страх от това да останат сами, без мъж до себе си.

Ако и ти си в такова положение, замисли се дали не прибързваш с всяка нова връзка. Когато си под напрежение да не би да останеш сама за месец дори, се хвърляш в отношения, които не те удовлетворяват, и определено не са това, което търсиш.

Причините да се страхуваш да останеш сама могат да бъдат много. Една от тях е натискът от приятелки, които са намерили половинките си, и все те питат защо още си сама, или от роднини, мечатещи си да те видят установена, семейна. Другата е, че може да се чувстваш несигурна да се справяш сама в живота, без партньор. Възможно е и да си била в дълга връзка, и сега да не знаеш какво да правиш, а ако имаш и деца, искаш да разделиш отговорностите покрай тях с някой. Може и да се чувстваш отегчена, когато си сама, да не понасяш мисълта, че и сутрешното си кафе няма с кого да споделиш. Каквито и да са причините, каращи те да се хвърляш в обятията на първия срещнат мъж, е необходимо да поработиш върху себе си. Защото да си сама не означава, че пак няма да си самотна, нали?

Ето какво да правиш, ако се страхуваш да оставаш без връзка:

Потърси себе си
Много жени мислят, че ако нямат мъж, то животът им е непълен. Това е така, защото самите те не са завършени личности, уверени във възможностите си. Ако и ти си така, поработи върху доверието към самата себе си, открий се коя си, и тогава чак потърси половинката си.

Целувай много жаби, но не задълбочавай отношенията ви
Жена, която на всяка цена гледа да не остане сама, често се примирява с некачествени връзки, успокоявайки се, че има партньор, и може би нещата между тях ще се изгладят. Ясно определи какво търсиш в човека до теб. Целувай ако трябва много жаби, но не задълбочавай отношенията си с всички мъже по пътя си. Започни да градиш връзка, чак когато намериш принца. Да, не е приятно всички да коментират, че още си сингъл, но по-добре ли е да засядаш от лоша връзка в все по-лоша такава?

Дай си време
Гледай да не мислиш непрекъснато за това колко е ужасно да останеш сама, за да не се стресираш допълнително, търсейки принца. Работи, спортувай, намери нещо различно от мъжете, което те интересува и ангажира вниманието ти. Това ще ти помогне да разбереш коя си и какво точно искаш. Опитай се да се наслаждаваш на периодите, в които си сама, и запомни, че ако си във връзка с някой неподходящ, да срещнеш и забележиш подходящия е много, много по-трудно.


Виж ощеНово в Cosmo