Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Спиш отделно от него? Чудесно! Това е полезно

 

Оценка: (0/5)

 
 

Много от нас по старому вярват, че да спиш, вплетена в партньора си, е гаранция за здрава връзка. Ако беше така, браковете нямаше да се разпадат. От това, че с гаджето ти не делите едно легло всяка нощ, връзката ви може само да спечели. Ето какво...

Спиш отделно от него? Чудесно! Това е полезно

Тези неща трябва да разкараш веднага от спалнята си. Не, не него... Ето кои. Виж в галерията долу.

10 неща, които незабавно трябва да махнеш от спалнята си

►►►8 пози за сън, разкриващи каква връзка имаш

1. Пълноценен сън

Ако дълго време сте спали, прегърнати, то, най-вероятно, сте забравили какво е усещането да си напълно отпуснат през нощта и никой и нищо да не ти пречи.

Изследванията показват, че партньорите, които спят заедно, се будят един друг около 6 пъти на нощ.

Причините са най-разнообразни: хъркане, движения, оплитане на одеялата... Дори да успееш да заспиш, веднага след като той те е събудил, обръщайки се на другата страна, ритъмът ти на сън вече е нарушен. А това се отразява зле на здравето, което от своя страна влияе на отношенията.

2. Секс, само когато го искате и двамата

Когато партньорите спят заедно, единият от тях счита, че има право да инициира близост. Разделното спане позволява да се избегнат разочарованията заради факта, че си принудена да откажеш, или да се съгласиш, въпреки нежеланието си, само и само да не обидиш любимия човек.

Спиш отделно от него? Чудесно! Това е полезно

3. Усещането на собствената ти сексуалност

Ако спите отделно, поне от време на време, това ще помогне да се поддържа интересът и на двамата партньори към другия.

Освен това качественият сън се отразява положително на тялото ти: не те кара да преяждаш, дава ти сили, което от своя страна те кара да се чувстваш по-силна, здрава, привлекателна и секси.

►►►Запознай се правилата на добрия сън.

4. Ценността на близостта

Съгласи се с нас, че хората така сме устроени, че да ценим само това, което губим. Дори кратка „раздяла“ ти дава възможност да се радваш на физическа близост: докосвания, целувки, погледи. Всичко това, което с половинката ти си давате, когато сте заедно.

5. По-малко поводи за караници

Спиш отделно от него? Чудесно! Това е полезно

Честите пробуждания нощем ни правят по-раздразнителни (е, как иначе!) и ние си го изкарваме на най-близките ни хора.

Ако хъркането му не ти дава възможност да се наспиваш, но въпреки това ти си убедена, че е редно да спите заедно, това превръща спалнята ви в капан. А когато сме се наспали, се отнасяме по-внимателно към партньора си, избягваме караниците и обидните думи, за които по-късно ще съжаляваме.

6. Среща със себе си

Често не ни остава никакво време през деня, за да останем сами със себе си. Съвместният сън ни лишава от лично пространство, което ни е толкова необходимо, за да осмислим изминалия ден.

Решението да спите отделно не означава, че повече никога няма да делите едно легло до сутринта. Какво пречи да се разделяте само от време на време? И бъди сигурна, ако това не е демонстративен жест, то ще има положителен ефект върху връзката ви.


Виж ощеНово в Cosmo