Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

SOS! Научи се как да му помогнеш, ако е нещастен

 

Оценка: (0/5)

 
 

Макар да не можеш да накараш партньора си да се чувства по един или друг начин, ти със сигурност можеш да го подкрепиш, забележиш ли, че се чувства нещастен.

SOS! Научи се как да му помогнеш, ако е нещастен

След малко ще можеш да прочетеш какво трябва да правиш, когато разбереш, че проблем има. Но първо ще ти кажем какво НЕ трябва да правиш – да се отдръпваш и да не споделяш емоциите му, независимо дали го правиш от страх, нежелание или раздразнение.

Какъв вид комплексар е той, според хороскопа му

Ето 7 неща, които можеш да направиш, за да поддържаш щастието (и по този начин и своето) на висота.

1. Забележи, че е нещастен и го попитай какво се случва.

Ако си свързана дълбоко с партньора си на емоционално ниво, бързо ще забележиш, че нещо не е както трябва. Винаги има предпазлив начин да го сториш, без да звучиш нападателно или укорително. Кажи нещо от типа на: „Забелязвам, че напоследък не се чувстваш добре. Какво се случва“? Увери го, че го питаш от добри чувства. Важното е да създадеш на човека до теб безопасна среда, давайки му увереност, че може да се разкрие.

2. Обръщай му внимание.

Не става въпрос да му се увесиш на врата, да го целуваш и казваш „обичам те“ по 100 пъти на ден. Да му обръщаш внимание значи да си признателна за нещата, които той върши за теб, подчертавайки колко са значими, любящи и т.н. Например, ако партньорът ти работи до късно и дори носи задачи от офиса вкъщи, на теб ти остава време да обърнеш повече внимание на хобитата и приятелите си. Не го карай да се чувства виновен, че не се виждате достатъчно, а му благодари, че ти оставя свободата да преследваш страстите си.

►►► Основни правила за момчетата в дълга връзка

3. Но обръщай внимание и на себе си.

Понякога е трудно и изтощително да превърнеш чувствата на приятеля ти от негативни в положителни. Опитите често са емоционално изтощителни, така че отдели време да се „наградиш“ за усилията. Прави неща, които правят ТЕБ щастлива и позволи твоето щастие евентуално да зарази и него. Целта тук е не да слезеш в дълбините на нещастието заедно с партньора си, а напротив, да изплуваш над тях и да му покажеш пътя нагоре.

4. Предложи му да потърси помощ.

SOS! Научи се как да му помогнеш, ако е нещастен

Ти си способна да го подкрепяш непрекъснато, но това не означава, че партньорът ти не бива да търси професионална помощ. Обясни му, че не е срамно да посети психолог. Наблегни на факта, че го подкрепяш напълно във всяко едно начинание. Дори му предложи да отидеш за него, като морална подкрепа.

Кой е твоят пич за лятото според звездите

5. Помагай му със задачите му, когато е възможно.

Освен да му предлагаш помощ, можеш направо и да свършиш някои неща вместо него. Ако психическото му състояние вреди и на физическото, започни да вършиш по-голяма част от домакинската работа (и не се муси, че трябва ти да изхвърляш боклука). Всичко това е в дългосрочен интерес на връзката ви. И запомни – той също би помогнал, ако ситуацията между вас беше разменена.

6. Подкрепяй го, но истински.

SOS! Научи се как да му помогнеш, ако е нещастен

Случва се да искаш да си мислиш, че помагаш на партньора си, но всъщност правиш точно обратното. Например, въртиш се нонстоп около него, гледайки го със загрижените очи на русалката Ариел, чакайки го аха-аха да каже какво иска. Вместо това, той може да се нуждае от малко време сам, за да осмисли какво е предизвикало състоянието му. Той никога няма да каже да се махнеш, защото знае колко си загрижена и не иска да те нарани. Редно е да го попиташ, за да разбереш, че си на прав път, Това само ще ускори оздравителния процес.

►►► 8 момента във връзката, които мъжете запомнят

7. Помогни му да си определи сам за себе си какво означава думата „щастие“.

Както животът криволичи по различни пътища, водещи до различни развръзки, така и разбирането ни за щастие се променя през годините. Поговорете за това. Може би обстоятелствата, които са му доставяли радост преди вече са различни и трябва да им създадете нови версии – заедно!

Всеки минава през висоти и спадове в живота си. Но когато сме „в бездната“, после успяваме да оценим какво е да сме нависоко. Не се отказвай - с правилната подкрепа и нужните разговори, ти имаш силата да върнеш щастливите искри в очите на партньора си.


Виж ощеНово в Cosmo