Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Шопингът с гаджето ти убива страстта

 

Оценка: (0/5)

 
 

Все повече момичета включват мъжете си в развлечения, които по традиция се смятат за чисто женски. Защо? 

Шопингът с гаджето ти убива страстта

Разбира се, че той ще дойде накрая на света, заради теб, но наистина ли трябва да искаш от него задължително да те придружава на шопинг?

Ако ме обичаш – след мен!

Защо упорито влачиш своя любим по разпродажби, по фреш барове и по поп концерти? Все неща, свързани с приятни спомени. Когато се забавляваш с приятелки, в съзнанието ти се създава причинно-следствена връзка, нещо като условен рефлекс: „Когато го правя с близък човек, и на двамата ни е забавно”. И след като ти е хубаво с дружките, продължава да разсъждава добросъвестният ни мозък, то с мъжа ти дори ще ти е още по-хубаво! И сега с добър тон – приеми го като нещо, което се подразбира от само себе си. Вие с половинката ти не просто се занимавате с това, за което децата до 16 години не е нужно да знаят, но и напълно споделяте едни и същи духовни интереси. „Противоречия? Какво е това? Той е не само любовта на живота ми, но и най-верният ми приятел!” Всичко това те кара да натрапваш любимите си занимания на мъжа си. Ходиш на пилатес? Купи карта и за двамата. Редовно гледаш отново и отново стари френски комедии? Сега до теб не е някой случаен съсед, а проверено с времето гадже. Как иначе?

Може да провериш какви мъже те привличат поред зодията си ⇒ тук

Хороскопът ти определя в кой тип мъж ще се влюбиш

Разбира се, стремежът към духовна близост, която може да заздрави всяка връзка, сам по себе си не е лошо нещо. Но отношенията с приятеля ти и с дружките все пак трябва да се различават не само по липсата на секс с последните (още повече, понякога и това не е показател). Момичетата обичат да общуват с такива хора, чийто мнение за всякакви ежедневни дреболии (като дрехи, филми и хоби) е близко с тяхното. Но това няма особено значение за любовната връзка. Далеч по-важно е вижданията ви за наистина сериозни неща да съвпадат. Дори и много силната съвместна любов към зеления чай няма да спаси съюза ви, ако се окаже, че ти винаги си мечтала да живееш в пентхаус в Манхатан, а той си е набелязал малка уединена къщичка в планината.

Шопингът с гаджето ти убива страстта

Защо се съгласяват?

Обикновено процесът се случва постепенно. Ако не си праволинейна, то в началото нещастникът може и да не осъзнае какво точно се случва. А в дългосрочен план тенденцията може да придобие нечувани размери.

В определени кръгове от съвременното общество съществува доста устойчива традиция мъжете да се представят като безнадеждни твърдоглавци. И те няма да изневерят на навика си да пият бира от време на време и винаги в избрания задимен бар, дори  и заради победителката в конкурс за красота. Това не е така. Мъжете умеят не по-зле от нас да се приспособяват към ситуацията. Стараят се да направят половинката си щастлива, особено в началото на връзката си. Но пък имат истински проблеми с въображението.

И тогава се появяваш ти – сияеща от очакването на вечерта ви заедно (или сутринта, или деня), с организиран план за действие, който – никак не е маловажно – със сигурност ще ти хареса. Мъжът с облекчение приема помощта ти и отивате на обяд във вегетариански ресторант. Или на изложба на съвременно изкуство. Или на премиерата на романтична комедия.

►►►15 сигнала, че си шопинг маниачка

В същото време, в което жената с удоволствие взима в свои ръце ролята на „експерт връзки с обществеността”, мъжът с не по-малко желание се съгласява с всички предложения. Така е по-лесно и на практика няма никакъв риск. Дори и на теб да не ти хареса особено там, където сте отишли, едва ли ще си признаеш. Нали е била твоя идеята. Освен това, покорното гадже не може да не предизвика възхищение в теб и завист у познатите. Толкова много те обича, че в отговор на предложението ти „да хапнем с момичетата” само е уточнил адреса на ресторанта.

Понякога зад готовността му да сподели всяко твое увлечение се крие и неувереност в себе си. Жените вече не искат както преди да променят графика си, приспособявайки го, заради мъжа. И ако до преди прекрасният принц да се появи в живота ти, всяка събота си ходила на басейн с приятелки, то старите навици могат да се окажат по-силни от новото чувство. В този случай на мъжа му се налага или да се научи да плува, или... е, разбра. Между другото, той също разбира, затова и се старае да организира свободното ви време така, че да не се чувстваш ощетена в сравнение с живота си преди. И така започва всичко...

Шопингът с гаджето ти убива страстта

Как това може да ви навреди?

Представи си обратната ситуация: че твоят любим те облича в смачкана тениска, разнася те по спортни барове и те кара да набиваш бира? Най-вероятно принцесата вътре в теб ще се възмути. Мъжът също се чувства не на място, дори и да не си го признава. Естествено, понякога е приятно за разнообразие да се разходиш по магазините с някого, който разбира от дрехи, но не постоянно! Недоволството се натрупва.

Освен това, задоволяването на постоянната нужда да споделяш с мъжа си най-малките детайли от живота си, може да разколебае романтичния ти статут. И ще станеш по-скоро негово момче, отколкото любима жена.

Именно вашите разлики създават любовно напрежение, което е в основа на ясяко чувство. А прекалената фамилиарност убива привличането. Ако животът ви се е сраснал в едно, тръпката изчезва. Но няма ли тръпка, няма и страст.

►►►10 мъжки навика, които ни вбесяват

Как да поправиш всичко

Най-доброто, което можеш да направиш в дадената ситуация, е да се довериш на инстинктите си. Ако с гаджето ти правите нещо съвсем приятно, например, избирате подарък за рождения ден на сестра ти, но в същото време подсъзнателно чувстваш дискомфорт. Или ако мъжът ти изведнъж е започнал да ти изглежда по-малко сексуално привлекателен (случва се, когато макар и веднъж го видиш в прилепнало клинче за йога), е дошъл моментът да спреш. Постарай се да избираш по-неутралните варианти за прекарване на свободното ви време.

Разбира се, не си заслужава рязко да се откажеш от всичко, което те е правило щастлива, докато си била сама. Но понякога си струва да предпочетеш да отидеш на рок-концерт пред това да посетиш разпродажба на обувки. Твоят любим ще ти е благодарен.

Още веднъж – това съвсем не значи, че трябва буквално да се размиеш в половинката си. Психолозите са убедени, че двойката, съставена от две силни личности с ярко изразена индивидуалност, колкото и да е странно, има по-големи шансове за успех. Малко „отдалечаване” ще е от полза на връзката ви, така че се запиши на курс по италианска кухня (сама!), прекарай уикенда със семейството си или хвани самолета до Чехия с приятелки.

Най-доброто решение на проблема е намирането или даже, ако е необходимо, създаването на ваши собествени любими занимания и ритуали. Не е важно какви ще са те – нощна разходка всяка неделя или пътуване до зимен курорт. Основното е, че те създават идеалните условия за близост между вас двамата, при това и позволявайки на всеки да остане себе си.


Виж ощеНово в Cosmo