Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Преди да заживееш с него

 

Оценка: (0/5)

 

Да седите на
дивана, и единият
да ровичка в айпада
си, не се счита за
„време, прекарано
заедно”

Не се тревожи за това къде ще
поставите масичката за кафе. По-важният
въпрос е кой ще готви всяка вечер

Преди да заживееш с него

Да заживеете заедно си е почти като да сключите брак. Най-малкото ще се наложи всички твои и негови неща да се съберат в едно общо жилище. Плащане на наем, ипотека или сметки - това са все обвързващи ви сериозно неща. Преди да се преместите да живеете заедно, обърни внимание на някои важни моменти от този етап на живота си.

Всеки от вас точно и ясно да каже какво разбира под „лично пространство”
Мислиш ли да прекарваш всяка една свободна минута с него, или предпочиташ да си имаш стая, в която да работиш на спокойствие или да релаксираш? Може би имаш нужда след работа да не говориш с никой поне час? Обмислете нещата и поговорете, за да не се превърне общото ви жилище в ад. Хората са различни и предварително трябва да сте наясно с очакванията на другия.

Да седите на дивана, и единият да ровичка в айпада си, не се счита за „време, прекарано заедно”
Гледането на телевизия заедно може и да се брои като време, прекарано един с друг, но не и когато го правите, само за да изчакате пералната да изпере. Ако трябва, определете си вечер през седмицата, в която да си говорите, да обсъждате ако трябва и най-тъпия филм, но да не се занимавате с битовизми или с работа. Защото да си стоите цял ден вкъщи, но всеки да се занимава с негови си неща, не е никакво „заедно”, нали?

Уважавайте графика в ежедневието на другия
Много е неприятно, когато той става рано, и тропа с шкафове и кафе-машини, докато ти се опитваш да спиш. Той пък ще се дразни, че си лягаш в 3 през нощта, след като си приключила и последния служебен имейл. Затова се уверете, че познавате графика на партньора си, и че можете да се съобразявате един с друг. О, и не влизай за бърз душ, точно когато той трябва да излезе по-рано за важна среща!

Храненето
Дали някой от вас не се надява, че в другия се крие нереализиран майстор-готвач? Очакваш ли той да приготвя вечерята, или планираш да се храните навън? Ако мразиш готвенето, кажи му го, и не го оставяй с впечатлението, че си царица в кухнята. Не е необходимо да имате всички видове подправки и хладилникът винаги да е препълнен. Просто се увери, че дори и най-простата вечеря, която си приготвите заедно, ще ви прави щастливи. Споделяйте домакинската работа, и нещата ще вървят гладко.

Приготви се да изхвърлиш някои нещa
Няма да можеш да запазиш всеки плакат от ученическите си години, нито старите мебели, с които си израснала. Доста неща ще отидат на боклука, когато заживееш с партньора си, и това е съвсем нормално. Може някои от тях да имат сантиментална стойност за теб, но  трудно да ги пазиш цял живот.

Партньорът ти не ти е съквартирант
На съквартиранта ти можеш да креснеш, да си груба понякога, да не се съобразиш с него. Все ще се нагодите един към друг, докато живеете заедно. Партньорът ти обаче няма да търпи това, ще те напусне. Човекът до теб има нужда от любов и уважение, затова не си изкарвай всичко на него.

Не забравяй да правите секс
Това може и да ти звучи безумно, но когато ежедневието ви е тежко, и искате само да се проснете на дивана след работа, сексът често остава заден план. Никога не спирайте да правите секс, това е много важно!


Виж ощеНово в Cosmo